Obilježena godišnjica smrti policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića

Peta godišnjica od smrti policijskih službenika Policijske uprave Novi Grad Adisa Šehovića i Davora Vujinovića obilježena je danas u Sarajevu.

Na spomen-ploču ubijenim policijskim službenicima, na mjestu ubistva u naselju Alipašino Polje, u ulici Geteova, članovi porodica, kolege i brojne delegacije su položile cvijeće i odale počast policijskim službenicima Šehoviću i Vujinoviću. Postrojena su dva počasna voda policijskih službenika Sektora za policijsku podršku.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, kazao je da je “gubitak svakog brata po uniformi težak, nenadoknadiv i trajan”.

– Taj bol ne prolazi s vremenom. On se ne umanjuje. Mi smo naš bol prigrlili i on nas je osnažio. Osnažio nas je u našoj odlučnosti da napravimo sve da dostojanstveno čuvamo sjećanje na našu braću Adisa i Davora i da njihove porodice znaju da je cijeli MUP njihova porodica. Osnažio nas je u našoj borbi da svi zločinci i njihovi pomagači, odgovorni za brutalno ubistvo, budu dovedeni pred lice pravde i da dobiju zasluženu kaznu. Osnažio nas je u našem patriotizmu da i dalje s puno hrabrosti, odlučnosti, pravednosti i snage čuvamo naš grad, naše sugrađane i našu domovinu. Naše su namjere časne, i u njima ne smijemo podbaciti. Niko od nas. Ne smijemo jer imamo šta čuvati. A, Adis i Davor, siguran sam, i dalje čuvaju svoj Grad – kazao je ministar Katica.

Položeno je cvijeće i odata počast na mjestima ukopa, na Šehidskom mezarju Buća Potok i na groblju “Sveti Josip”.

U znak sjećanja na ubijene kolege, i ove godine je održan Memorijalni turnir u malom nogometu “Adis & Davor”, u organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo, a koji je okupio ekipe brojnih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Policijski službenici Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su na dužnosti u naselju Alipašino Polje, 26. oktobra 2018. godine, u ranim jutarnjim satima – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU