Objavljen izvještaj MUP-a SBK o nesrećama u Vitezu i Novom Travniku

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe poginule, 2 teže i 3 lakše povrijeđene.

Dana 01.08.2021.godine oko 14,25 sati na lokalnom putu u mjestu Rijeka, općina Vitez dogodila se saobraćajna nezgoda kojom prilikom je došlo do slijetanja sa puta motornog vozila marke Fiat Doblo, kojim je upravljao I.Z. rođen 1957.godine iz Viteza, koji je u ovoj nezgodi smrtno stradao.

Istog dana oko 21,50 sati na magistralnom putu u mjestu Stojkovići, općina Novi Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

Vozač D.T. rođen 2001.godine koji je upravljao motociklom marke BMW, na kojem se nalazila i osoba L.F. rođena 2001.godine, obje iz Viteza,
Vozač M.Č. rođen 1977.godine koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Škoda, dok je na mjestu suvozača zatečena S.Đ rođena 1973.godine.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla, dok je ženska osoba koja se u to vrijeme nalazila na motociklu smrtno stradala.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta navedenih nezgoda izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 501 prekršajni nalog, od kojih je 60 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 28 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 7 vozača.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU