Objavljen poziv za novi ciklus Ženska mentorska mreža: prilika za 50 mladih žena na početku karijere

Zajednički projekat Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Objavom javnog poziva za učešće u program Ženske Mentorske Mreže i zvanično je započeo drugi ciklus ovog mentorskog programa namijenjenog mladim poslovnim ženama. Koncept Ženske mentorske mreže je pružanje stručne pomoći mladim poslovnim ženama na početku karijere kroz mentorsku podršku iskusnih menadžerica. Prijave su moguće do 8.4., a mogućnost učešća imaju fakultetski obrazovane, zaposlene žene sa minimalno godinu radnog iskustva sa iskazanim željom za napredovanjem i visokoj motivaciji za učenje. Program će se, prema najavi organizatora, organizovati u periodu maj – septembar ove godine.

„Činjenica da je među diplomiranim studentima žena više od 50%, dok se njihovo učešće smanjuje kako idemo prema višim nivoima menadžmenta bila nam je i ostala ključni pokretač ovog projekta. Pionirska ideja koja je zaživjela prošle godine ulazi u drugu godinu postojanja i nudi priliku za 50 mladih žena da kroz intenzivan program učenja poboljšaju uslove za svoj karijerni napredak, ali i da izgrade vrlo kvalitetnu mrežu kontakata“, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od osnivačica projekta, te uz poziv mladim poslovnim ženama da se prijave, naglasila da je ovaj program još jedan korak naprijed ka boljem i ravnopravnijem položaju žena u poslovnom svijetu.

„Prošlogodišnje iskustvo, uprkos svim epidemiološkim i drugim ograničenjima, bilo je izvrsno, te nas je dodatno motivisalo da u ovaj ciklus uđemo još odlučnije sa namjerom pravljenja promjene u tradicionalno muškom, poslovnom svijetu. Iako su prvi efekti prošlogodišnjeg ciklusa Ženske Mentorske Mreže već vidljivi, puni efekti ovog mentorskog programa tek će se osjetiti u godinama koje su ispred nas“, naglasila je Sabina Softić, direktorica Deloitte BH govoreći o značaju ovog projekta za širu društvenu zajednicu.

Organizatori pozivaju mlade poslovne žene na početku karijere da se prijave i uzmu učešće u Ženskoj Mentorskoj Mreži, te na taj način osnaže svoju poziciju u kompanijama u kojima rade.

Više detalja o konkursu i mogućnostima prijave moguće je pronaći na internet stranici: https://www.addiko-fbih.ba/javni-poziv-za-ucesce-u-projektu-zenska-mentorska-mreza-2022/

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU