Objavljena prognoza do 21. ožujka: Evo kad se očekuju kiša i snijeg

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je jučer, 7. ožujka, srednjoročnu prognozu za naredna dva tjedna, do 21. ožujka ove godine. 

Danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine stabilno vrijeme sa sunčanim intervalima. Za dane vikenda izgledno je nestabilno vrijeme s kišom u nižim i snijegom u višim područjima.

ponedjeljak (11. ožujka) se uz porast temperature zraka očekuju i pljuskovi koji će biti izraženiji na jugu i jugozapadu zemlje. Od utorka pa do kraja tjedna nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilika. Padaline u obliku kiše neće biti intenzivne. Na planinama se prognozira susnježica i snijeg.

Minimalne temperature zraka varirat će između 0°C i 5°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 7°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 8°C i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

Stabilne vremenske prilike očekuju se u dane vikenda (16. i 17. ožujak). Jedino na istoku zemlje bi moglo biti malo kiše. U središnjim područjima uz slab mraz izgledna je i slaba magla. Od ponedjeljka (18. ožujka), pa do kraja prognoznog razdoblja povećanje naoblake. Slaba kiša moguća je u središnjim i istočnim područjima.Jutarnja temperatura između -1°C i 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 5°C do 10°C, u Hercegovini do 13°C.

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU