Obradović: Čestitao sam igračima na poluvremenu, za Trifunovića nema opravdanja

Partizan je uvjerljivo svladao Zvezdu i osigurao naslov u finalnoj seriji ABA lige.

Trener Partizana Željko Obradović nije krio zadovoljstvo igrom svoje momčadi nakon utakmice.

Najvažnije je da je 2-2. Nije bitno u kojoj ćemo razliku pobijediti, važno je proći dalje. Stigli smo do 5. utakmice i mislim da smo to zaslužili. Sve što sam rekao nakon druge i treće utakmice je isto, predanost i želja igrača na visokoj razini. večeras smo i u napadu igrali odlično. Igrači s klupe promijenili su ritam, prije svih Lesor, Zagorac Madar i Avramović. U ova dva dana moramo skupiti snage, želje i morali smo što bolje odigrati 5. utakmicu, rekao je Obradović i dodao:

Iskreno, čestitao sam igračima na poluvremenu. Igrali su sjajno. Potrošili smo puno energije u obrani, ali smo znali napadati.Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni da tako odigramo u 5. susretu, da znamo kakvo je kretanje lopte u napadu i da igramo protiv petorke Zvezde igrači. Usklađivanje će biti želje, volje, volje. Učinit ćemo sve što možemo, a znamo da će to učiniti i Zvezda, a to je ljepota i čar košarke.”

Na kraju utakmice dogodio se incident kada je isključen košarkaš Partizana Uroš Trifunović.

Trifunović je užasno pogriješio jer je reagirao na klupi Zvezde, bez obzira je li bio isprovociran ili ne. Uvijek učim svoje igrače da se ponašaju dostojanstveno i odmah sam se ispričao Dejanu Radonjiću. Nakon utakmice pozvao sam Trifunovića i Zagorca da odu i ispričaju se cijeloj Zvezdinoj klupi. Nema opravdanja za to, rekao je Obradović.

Može li Partizan ponoviti ovakvu utakmicu i pobijediti Zvezdu u petoj utakmici pred svojim navijačima?

Odgovor na to pitanje znat ćemo u ponedjeljak oko 10 sati navečer. Netko je izračunao da su svi igrači Zvezde odigrali oko 200 ovakvih utakmica, a moji oko 80. Da bismo imali priliku, moramo biti na razini od večeras. Imam veliko povjerenje u svoje igrače. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo, ali kako god bilo, imat ćemo jasan odgovor na vaše pitanje.

Teško je Zvezdi drugi put zaredom igrati tako loše. Nemam dilemu da će se okupiti i pokušati igrati drugačije nego večeras, to je sigurnozaključio je Obradović.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU