Obradović: Našli smo rješenje za Crvenu zvezdu

Vječiti rivali Crvena zvezda i Partizan sastat će se u finalu ABA lige.

Trener Partizana Željko Obradović izrazio je očekivanja pred sljedeće utakmice.

Najvažnije nam je da je prošla utakmica bila dobro odigrana i da nas to raspoloženje treba nositi, pa se pokušajmo ravnopravno boriti protiv momčadi koja je u prednosti. To je iskusna ekipa, godinama igraju zajedno i odigrali su mnoga finala. To je tim koji u svakom trenutku zna što treba učiniti na parketu. To su inteligentni igrači, koji čitaju obranu i koji znaju kazniti svako preuzimanje. Moramo biti na toj razini da bismo se mogli boriti. Ali, da ponovim da smo zadovoljni i sretni što smo u finalurekao je Obradović i dodao:

Vječiti derbi do sada je ove sezone odigran tri puta. Zvezda je slavila dva puta, Partizan jednom.

Bit će drugačije utoliko što je ovo doigravanje, a igra se svaka dva dana. Kad igraš u seriji protiv jedne momčadi u doigravanju, u tri dana moraš promijeniti neke stvari i promijeniti. Slažem se da su tri utakmice totalno različite, napravili smo analizu, treba voditi računa da se radi o izuzetno iskusnoj momčadi, izuzetne kvalitete. Uostalom, protiv Zvezde znamo igrati pred našim navijačima u utakmici koju smo odlučili u svoju korist. Ponavljam, naša utakmica protiv Budućnosti i pred našim navijačima pokazala nam je gdje će biti rješenje. Svi smo svjesni da igramo za sebe, ali imamo obvezu omogućiti ljudima koji su nas bodrili cijelu godinu da vide tim koji je bio posvećen i da ih vide u finalu.rekao je Obradović i nastavio:

Pritisak svakako postoji kao nešto što je kod nas prisutno, donosi ga sama činjenica da uđete u finale. Neću ponavljati činjenicu da je naša reprezentacija najmlađa u Europi. Sve što se događalo tijekom sezone, ti bolni događaji, sve bi to trebalo pomoći da se igrači maksimalno rasterete. Uostalom, na terenu je uvijek isto pet na pet, igra se košarka.


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU