Od “Sedmica društvene odgovornosti” do koncepta življenja

Neformalna grupa građana koju predstavlja Adin Pinjo i mjesne zajednice Nova Bila i Vitovlje već su počeli sa aktivnostima kojima pokazuju svoju odgovornosti prema vlastitom gradu i time započeli niz koji „Sedmicu društvene odgovornosti“ pretvaraju u način življenja.

od "sedmica društvene odgovornosti" do koncepta življenja
od "sedmica društvene odgovornosti" do koncepta življenja

Upravo ovakve inicijative, koje se svakodnevno događaju na cijelom području naše općine kroz aktivnosti mjesnih zajednica, pojedinaca ili neformalnih grupa građana poticaj su načelniku Općine i općinskim službama da se dodatno angažuju kako bi na različite načine podržali iste ali društvenoj odgovornosti dali neku novu dimenziju kao naš zajednički cilj.

Stoga ovom prilikom izdvajamo aktivnosti čišćenja vodotoka i vodozaštitnog pojasa uz Lašvu u Donjoj čaršiji koju samostalno realizuje neformalna grupa građana koju predstavlja Adin Pinjo čime su podržali i akciju koju provodi Općina sa JKP-em “Bašbunar“na čišćenju korita Lašve u užem gradskom jezgru.

Mjesna zajednica Nova Bila priprema veličanstvenstven projekat sadnje 10.000 stabala koje će realizovati sa učenicima i ostalim mještanima ove mjesne zajednice.

Mjesna zajednica Vitovlje svojim angažmanom osmišljava projekat sanacije divljih deponija i zaštite šumskih resursa na području Vlašića . Mjesna zajednica Goleš gradi Društveni dom a Pokrajčići sređuju putni pojas i lokalne ceste.

Ono čime se možemo pohvaliti jeste da je sve više ovakvih inicijativa .Ovo su samo neki od primjera i aktivnosti koje se trenutno provode a građane ćemo obavještavati i o ostalim , hvale vrijednih akcija . Naravno, istovremeno se ulažu napori na sankcionisanju neodgovornih ali i podizanju svijesti kod mladih o važnosti brige o vlastitom okruženju, posebno rijekama i šumama.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU