10.5 C
Sarajevo
Petak, 9 lipnja, 2023

Od sutra u Sarajevu počinje saobraćati pet novih autobuskih linija

Završena je procedura vezana za javni poziv za izbor operatera na 15 linija javnog linijskog prevoza, kojeg je ranije objavilo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Tako će od sutra građanima biti na raspolaganju još pet novih autobuskih linija.

Od sutra počinje saobraćati pet novih autobuskih linija koje godinama nisu redovno saobraćale ili nikako nisu bile u funkciji. Naše opredjeljenje je od samog početka bilo jasno – osluškivanje potreba građana i praćenje stanja na terenu.

To je najbolji put za promjenu trenutne situacije i jedan od pravaca djelovanja koji svi trebamo slijediti. Tu smo zbog građana i dužni smo im osigurati sve što će poboljšati kvalitet i standard života“, istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Redovnost linija je najveća potreba građana Kantona Sarajevo, prema istraživanju koje je sprovelo Ministarstvo saobraćaja.

U narednom periodu u saobraćaj će biti puštene i ostale linije koje su bile predmetom javnog poziva, njih ukupno 15.

Nastavit ćemo pratiti situaciju na terenu i djelovati u skladu sa zakonskim okvirima, kako bi svima omogućili redovnu i sigurnu vožnju javnim prevozom“, dodao je ministar Šteta.

Linije koje sutra počinju saobraćati su: Dom Armije – Bare, Stup – Dobroševići – Rječica, Željeznička stanica – Rajlovac, Dom Armije – Koševsko brdo i Stup – Smiljevići.

Podsjetimo, javni poziv za izbor operatera na 15 linija javnog linijskog prevoza Ministarstvo saobraćaja je raspisalo nakon što je inspekcija nalazom utvrdila da se linije ne održavaju u skladu sa registrovanim redom vožnje.

Preostale linije koje će u saobraćaj biti puštene u narednom periodu su: Ilidža – Hadžići – Drozgometva, Ilidža – Hadžići – Vukovići, Ilidža – Osjek, Otoka – Boljakov Potok, Nedžarići – Dobrinja, Drvenija – Pofalići, Stup – Vogošća, Stup – Dobroševići, Tarčin – Budmolići, Vogošća – ul. Ahmeda Rizve – Gora.

The post Od sutra u Sarajevu počinje saobraćati pet novih autobuskih linija appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU