Odbačena inicijativa za smjenu gradonačelnika Abdulaha Skake

Dvije trećine vijećnika je glasalo protiv ove inicijative čime su odbačeni navodi dostavljeni u zahtjevu. Tokom rasprave inicijativu su podržali vijećnici Naše stranke

Gradsko vijeće grada Sarajeva odbacilo je danas inicijativu za pokretanje smjene gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake koju je uputio vijećnik Denis Stojnić.

Dvije trećine vijećnika je glasalo protiv ove inicijative čime su odbačeni navodi dostavljeni u zahtjevu. Tokom rasprave inicijativu su podržali vijećnici Naše stranke.

Gradonačelnik Skaka je tim povodom istaknuo da s Gradskim vijećem više od tri godine vrlo uspješno zajednički radi na projektima od interesa za građane.

– Gotovo sve odluke i naši prijedlozi budu usvojeni jednoglasno ili dvotrećinskom većinom što potvrđuje da postoji čvrsta sinergija i međusobno uvažavanje između Gradskog vijeća i Gradske uprave. Želim zahvaliti vijećnicima na podršci kojom su odbacili politikanstvo Naše stranke. Nastavljamo raditi, a najbolje je tek pred nama – dodao je gradonačelnik Skaka u saopćenju iz Ureda gradonačelnika Sarajeva.

fokus.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU