Odgovor advokata Milana Mačvana predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću

Predsjednik crno-bijelih Ostoja Mijailović prije nekoliko dana obavijestio je javnost da je Sportski sud u Lozani donio odluku da “Mačvan mora da vrati oko 30.000 eura” prvaku ABA lige.

Tim povodom oglasio se odvjetnik bivšeg košarkaša Milana Mačvana, Ivan Milosavljević, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

Poštovani, U skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima (“Službeni glasnik RS” broj 92/2023), u svojstvu punomoćnika Milana Mačvana, bivšeg igrača KK Partizan i košarkaške reprezentacije Srbije, bih želi demantirati navode koje je iznio gospodin Ostoja Mijailović, predsjednik KK Partizan u svom obraćanju javnosti i objavljenim na portalima, govoreći o sporu Milana Mačvana i KK Partizan pred Stalnom sportskom arbitražom Olimpijskog komiteta Srbije. , odnosno Sportskog suda u Lausanni.

U cilju istinitog informiranja sportske javnosti, koja iz priopćenja gosp. Mijailović mogao izvući potpuno pogrešne zaključke, potrebno je istaknuti da je zajednički stav i Stalne sportske arbitraže pri Olimpijskom komitetu Srbije i Sportskog suda u Lozani da je KK Partizan isključiva odgovornost za neispunjavanje svih financijskih obveze prema Milanu Mačvanu. Sporu je prethodilo sklapanje Ugovora o poravnanju dugova iz 2018. godine, kojim se Milan Mačvan odrekao desetaka tisuća eura u korist kluba, želeći iskazati svoju najiskreniju pripadnost i ljubav prema KK Partizan. Zauzvrat je od kluba želio dobiti garancije da će, sukladno dinamici plaćanja koju je odredio KK Partizan, biti plaćene obveze kluba prema njemu. Nažalost, KK Partizan nije ispoštovao svoje obveze niti plan otplate duga koji je sam donio, pa je Milan Mačvan bio prisiljen obratiti se nadležnoj Stalnoj sportskoj arbitraži pri Olimpijskom komitetu Srbije. Unatoč nevjerojatnim pritiscima na ovo tijelo, prilično čudno negiranje KK Partizan da dug prema Milanu Mačvanu uopće postoji, iako je klub potpisao sporazum o visini duga i načinu njegove otplate, zatim zbog neprimjerenih opstrukcija arbitražnog postupka donesena je odluka kojom je utvrđena odgovornost i obaveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati dugovani iznos. Ova se odluka mogla osporiti pred nadležnim sudom Republike Srbije, no KK Partizan to nije učinio, pa je temeljem pravomoćne i izvrsne odluke Stalne sportske arbitraže Milan Mačvan naplatio svoje potraživanje. Nakon toga KK Partizan se žalio Sportskom sudu u Lausanni (CAS), ali je i u tom postupku utvrđena obveza KK Partizan da Milanu Mačvanu isplati glavnicu duga, kamate i troškove postupka te odgovornost za neispunjenje obveza. osnovana je. Dakle, tvrdnja da je ovaj sud utvrdio da je KK Partizan u pravu i da je klub dobio spor i da nema nikakvih obaveza prema Milanu Mačvanu, kako je navedeno u obraćanju g. Mijailović.

Stiče se utisak da je ovim obraćanjem želeo da diskredituje Milana Mačvana kao javnu ličnost, uzornog sportistu koji iskreno i odano voli svoj klub KK Partizan i da izazove animozitet kod prijatelja i navijača kluba prema njemu. Ujedno pozivam rukovodstvo KK Partizan da na osnovu ranije potpisanih ugovora o profesionalnom angažmanu igrača i na sve izvršene isplate obračuna i uplati odgovarajuće poreze i doprinose nadležnim fondovima RS. Milanu Mačvanu jer se samo na taj način međusobni odnosi kluba i bivšeg igrača mogu dovesti u okvire pravnog posla.Stojim Vam na raspolaganju za sve eventualne provjere i dodatna pitanja. Uz molbu da ovaj demanti objavimo u cijelosti.Želim Vam zahvaliti na razumijevanju i odgovornom pristupu novinarstvu.

S poštovanjem,
Ivan Milosavljević, adv.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU