Odgovor gradonačelnika Kasumovića na saopćenje MUP-a ZDK

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio je odgovor na saopćenje MUP-a ZDK koje prenosimo u cijelosti:

Nakon sinoćnjeg snimka Rame Isaka, predsjednika NES-a ZDK, danas je stigao pamflet i iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), što je samo još jedna u nizu potvrda da Isak, iako to negira, zajedno sa presuđenim kriminalcem Fadilom Jaganjcem vedri i oblači ovom policijskom agencijom, te da je ona pod utjecajem politika.

Očigledno je nervoza zavladala ljudima koji upravljaju ovom policijskom agencijom, a sve zbog obrisanih snimaka koji dokazuju da sam bio ucijenjen kada sam se nalazio u krajnje nehumanim uslovima pritvorskih prostorija MUP-u ZDK. Javnosti, kao ni meni, nije čudno da snimci poput ovog nestaju. Politike poput ove koja rukovodi MUP-om ZDK, ili one koja im je to omogućila, ranije su dokazale svoje vještine u brisanjima snimaka što dokazuje samo slučaj Dženana Memića, a takvih slučajeva je, nažalost, na desetine.

U današnjem saopćenju za javnost, očigledno dostavljenom po nalogu Rame Isaka koji je postavio za ministra i komesara policije svoje ljude, MUP ZDK priznaje da obnašam izuzetno važnu javnu funkciju, odgovornu i značajnu. Upravo zbog toga i upozoravam građane Zenice šta se dešava i radi. Ukoliko i dalje odbijate objaviti snimak koji dokazuje moje tvrdnje da mi je prišla osoba i ucjenjivala me, ali i da kažete ko je obrisao snimak koji dokazuje ono što otkako sam izašao iz pritvora tvrdim, smatrati ću i dalje da je rukovodstvo MUP-a ZDK kriminalna organizacija.

Dokažite suprotno, učinite snimak transparentnim u javnosti kako bi i građani mogli pomoći u otkrivanju identiteta osobe koja mi je poslana. Ne znam ko je taj čovjek, međutim, uvjeren sam da bi javnost identifikovala ko je osoba koja me ucjenjivala.

Na kraju, žalosno je kako u naručenom saopćenju za javnost, zloupotrebljavajući policijsku agenciju za političke obračune, nigdje argumentovano nije rečeno šta su to netačni podaci? To je još jedan u nizu pokazatelja da se radi o političkoj instrukciji. Policija bi, barem bi to trebao znati novoimenovani komesar, trebala govoriti argumentovano i sa dokazima.

Još jednom pozivam profesionalce u MUP-u ZDK da budu strpljivi do oktobra, kada će ova policijska agencija biti oslobođena svih politika i presuđenih kriminalaca koji vedre i oblače policijom u našem Kantonu dok kriminal cvjeta na svakom koraku, a dokazi se brišu i sakrivaju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU