Odlična vijest za korisnike Samsung mobitela starijih od pet godina; Stiglo novo ažuriranje

Iako Samsung od prošle godine nudi vodeću Android softversku podršku za svoje mobitele, korisnici se ipak nisu nadali da će ažuriranje stići za modele predstavljene prije pet i više godina.

Samsung Galaxy S7 predstavljen je 2016. godine, dok je Galaxy S8 stigao godinu dana kasnije, što znači da im je službena softverska podrška davno istekla. Unatoč tome, korisnici oba modela ostali su iznenađeni kada im je ove sedmice stigla obavijest za novo ažuriranje.

Naime, kako prenosi SamMobile, Galaxy S7 i S7 edge dobili su ažuriranje verzije firmvera G93xFXXU8EVG3, dok su Galaxy S8 i S8+ dobili novu verziju firmvera G95xFXXUCDVG4. Riječ je, naime, o ažuriranjima koja će riješiti probleme s GPS-om.  

Iako nije sigurno što će se tačno popraviti, ovaj je problem očito bio dovoljno važan da ga Samsung odluči riješiti, iako su Galaxy S7 i S8 modele davno penzionisali. Južnokorejska je kompanija, podsjetimo, slično ažuriranje nedavno izbacila i za Galaxy J7, mobitel koji je izašao sad već davne 2015. godine.

No, čini se da oni neće biti jedini. Nizozemski tehnološki portal GalaxyClub izvijestio je da će ovo ažuriranje dobiti i nešto noviji Galaxy S9, ali i stariji Galaxy S6 predstavljen prije sedam godina. Napominjemo da nijedan od ovih modela nije na službenom popisu podržanih mobitela. Inače, najstarija generacija Galaxy S serije koja dobiva ažuriranja je Galaxy S10.

BUG/PRESS


pressmediabih.com
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU