-14.3 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Odobreno 423 hiljade KM za sedam projekata uređenja rijeke Bosne kroz ZDK

  Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je danas sedam ugovora ukupne vrijednosti 423.497,60 KM s korisnicima sredstava Fonda za zaštitu okoliša za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2019. godinu, a koji se odnose na projekte čišćenja obala rijeke Bosne.

  Kako je objasnio resorni ministar Arnel Isak, ovo je ujedno i prvi konkurs za čišćenje obala Bosne, na koji se nije prijavila općina Žepče.

  - Oglašavanje -

  Za ovu je namjenu bilo pripremljeno ukupno 500.000 KM, a aplikanti su mogli biti komunalna preduzeća, gradovi i općine.

  -Nažalost, nismo utrošili sva sredstva, ali se nadamo da ćemo iduće godine imati više aplikacija. Cilj je da očistimo korito rijeke Bosne, da bismo imali ljepši ZDK i rijeku Bosnu – kazao je ministar Isak.

  Izrazio je nadu, mada nisu precizirani rokovi, da će ova sredstva biti upotrijebljena i projekti realizirani u najkraćem roku.

  Sredstva su raspoređena na sedam projekata javno-komunalnih preduzeća, općina i gradova kroz koje prolazi rijeka Bosna pa su, tako, JKP „Vis“ d.o.o. Doboj Jug, JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići, općine Kakanj i Visoko dobili po 70.000 KM, KJD d.o.o. Maglaj 68.121,60, Grad Zenica 50.000 te općina Doboj Jug 25.376,00 KM.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO