Održan 3. Zimski LION kup u Čeliću/ Pobjednički pehari Bijeljinskim ekipama

U organizaciji ŠF „Lion“ Brčko u dvorani „Mrkaljević“ u Čeliću održan je 3. Zimski LION kup na kome je nastupilo 40 ekipa iz BiH (Tuzla, Bijeljina, Brčko, Srebrenik, Doboj, Gračanica, Gradačac, Banovići…).

U sjajnoj atmosferi brojni ljubitelji nogometa uživali su u prekrasnim akcijama, šutevima i golovima mladih nogometaša koji su za svoje velemajstorske poteze često puta nagrađivani pljeskom prisutnih gledatelja. Prvog dana turnira (subota) igrani su mečevi u kategoriji nogometaša rođenih 2011. godine, a poslije mnogo neizvjesnih i zanimljivih mečeva, titulu prvaka osvojila je ekipa „Soccer Kids“ iz Bijeljine koja je u finalu pobijedila ekipu ŠF „Rudanka“ iz Doboja, dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠF „Proleter“ Tuzla.

Za najboljeg igrača proglašen je Danijel Savić (Rudanka) Doboj, najbolji strijelac je Harun Halilović (ŠF Lion) Brčko, a najbolji golman je Matej Jović (Soccer Kids) Bijeljina.

Drugog dana turnira (nedjelja) igrani su mečevi u kategoriji 2009. godište a koji su također donijeli pregršt uzbuđenja, neizvjesnih i kvalitetnih susreta. Titulu pobjednika u ovoj kategoriji osvojila je ekipa „Zenit“ iz Bijeljine, drugo mjesto pripalo je ekipi NK „Zmajevi“ Tinja, dok je treća ekipa „Sloga 94“ iz Bijeljine. Za najboljeg igrača proglašen je Viktor Jovanović (Zenit) Bijeljina, najbolji golman je Vanja Jovanović (Sloga 94) Bijeljina, a najbolji strijelac je Nedžib Alić NK Tinja.

Vrijedni organizator, koji zaslužuje sve čestitke za besprijekornu organizaciju turnira, obezbijedio je pehare, medalje i atraktivne nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

Autor: Rešad MAMELA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU