Održan Dan palačinaka

Zenica i restoran Tapas bili su danas domaćin destog Dana palačinaka u Bosni i Hercegovini. Dan posvećen ovoj omiljenoj i jednostavnoj poslastici obilježava se u pedesetak zemalja svijeta, a najduže u Londonu.

Danu palačinaka najviše su se obradovali mališani iz zeničkih vrtića i osnovnih škola. Svako od njih mogao je da uživa u još vrućim palačinkama nadjevenih širokom paletom okusa. Od onih voćnih, čokoladnih, sa nutelom i sladoledom do onih sa orašastim plodovima.

„Mi smo prije deset godina došli na ideju da napravimo spoj proizvođača hrane i pića sa potrošačima i to kroz palačinke jer se one mogu vezati uz sve. Tako da proteklih 19 godina radimo jedno fino druženje gdje se takmiče mladi kuhari uz mentorstvo starijih i iskusnijih kuhara. Prilika je to za mlade kuhare da razvijaju prezentacijske vještine da se razvijaju i naprave jednu dobru priču, a sve to uz uspješno predstavljanje naših partnera, proizvođača hrane i pića koji nas prate od početka“, kaže nam Hamid Kujraković, stručni savjetnik u Udruženju kuhara BiH i Klubu ljubitelja palačinaka.

Zenica je uvijek bila dobar domaćin za ovaj događaj, kaže Kujraković i dodaje da se uvijek najviše obraduju posjeti onih najmlađih. Partner u realizaciji ovog događaja bila je Mješovita srednja škola iz Zenice, a organizatori Udruženje kuhara BiH, Klub ljubitelja palačinaka i Akademija Nermin Hodžić. (D. Travar)

The post Održan Dan palačinaka appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU