Održan nastavak 13. radne sjednice Skupštine KS

Na nastavku 13. radne sjednice, Skupština Kantona Sarajevo, danas je dala saglasnost na provođenje statusne promjene u okviru Univerziteta u Sarajevu u skladu sa Elaboratom o opravdanosti odvajanja Univerziteta u Sarajevu – Stomatološkog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom na dvije članice: Univerzitet u Sarajevu – Stomatološki fakultet i Univerzitet u Sarajevu – Stomatološki klinički centar.

Skupština je donijela i Odluku o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu poslovnog prostora Općine Centar u ulici Dalmatinska 2/III za potrebe rada Turističke zajednice KS.

Data je i saglasnost na Godišnji plan i program rada Javne ustanove Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo s finansijskim planom za 2024. godinu, a usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju „Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2023. godinu”.

U izvještajnom dijelu sjednice, usvojen je Izvještaj o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje medicinskih sredstava i lijekova za ratne vojne invalide s područja Kantona Sarajevo za 2022. godinu.

Također je usvojen Izvještaj o izvršenju sankcija u Kantonu Sarajevo za 2022. godinu, Izvještaj o radu Univerziteta u Sarajevu za istu godinu s Programom rada za 2023. godinu (sa Izvještajem o finansijskom poslovanju UNSA i Izvještajem o radu i finansijskim izvještajem članica Univerziteta u Sarajevu za 2022. godinu), te prihvaćena Informacija o finansijskom poslovanju javnih ustanova iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja za 2022. godinu.

Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u 2022. godini, s osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti-apoteka, s prijedlogom mjera i aktivnosti, Skupština nije usvojila.

Ovim je iscrpljen dnevni red, te je okončana 13. radna sjednica Skupštine. O nastavku 11. radne sjednice, kao i terminu održavanja naredne nove sjednice, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU