20.5 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

Održan sastanak premijera KSB sa predstavnicima kompanije “CORAL Consulting” d. o. o.

Premijer KSB Tahir Lendo i pomoćnik ministra privrede KSB Zihnija Aganović održali su jučer radni sastanak s predstavnicima kompanije CORAL Consulting, d. o. o., generalnim menadžerom Zdenkom Štrigom i direktoricom Marijom Ćeškić.

Tema sastanka je bila poslovno informisanje, poslovno umrežavanje, finansiranje i realizacija investicijskih projekata kako u KSB, tako i u Bosni i Hercegovini. Kompanija Coral Consulting, d. o. o., trenutno radi na izdavanju druge publikacije BOSNIEN UND HERZEGOWINA EXTRA 2022/23. Cilj je publikacijom „Bosnien und Herzegowina Extra“ do kraja godine predstaviti Bosnu i Hercegovinu na njemačkom govornom području (Njemačka, Austrija i Švicarska). Novo izdanje publikacije „Bosnien und Herzegowina Extra“ bit će u prvom redu usmjereno stranim investitorima koji su već prisutni na području Bosne i Hercegovine ili onima koji planiraju angažman na tom rastućem tržištu.

Premijer KSB Tahir Lendo je istakao da je Vlada KSB veoma zainteresovana za navedeni projekt kako bi se kroz spomenutu publikaciju predstavili i Srednjobosanski kanton i Bosna i Hercegovina. Premijer je napomenuo da bi se ovim projektom u značajnoj mjeri povećala konkurentska prednost kompanija s domaćeg tržišta, a time i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini.

Vlada KSB

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU