Održana 43. vanredna sjednica Vlade SBK/ Od ponedjeljka svi srednjoškolci u školskim klupama

U Travniku je održana  43. vanredna sjednica Vlade Srednjobosanskog kantona. Krizni štab ministarstva zdravstva u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo je predložio Prijedlog mjera za suzbijanje pandemije COVID-19 na području Srednjobosanskog kantona.

Na osnovu predloženih mjera, Vlada je donijela Zaključak da se Nastavi sa striktnim provođenjem svih općih i posebnih mjera koje su trenutno na snazi.

Također mjera koja se odnosi na rad škola mijenja se na način da se, nakon što je uspostavljena nastava za završne razrede u punom obimu kroz redovni nastavni proces, ta mjera uspostavi i za ostale razrede kako bi se uspješno privela kraju školska godina. Ova mjera primjenjivat će se od ponedjeljka 10. maja.

Kada je u pitanju mjera ograničenog kretanja i maksimalno dopuštenog broja ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru po automatizmu biti će usklađena s Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

 Nalaže se također inspekcijskim tijelima Srednjobosanskog kantona i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona da intenziviraju rad na terenu s ciljem praćenja provođenja važećih mjera i preporuka.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU