Održana edukacija o postupanju u iznenadnim, kriznim događajima u odgojno-obrazovnim ustanovama

U prostorijama Edukativnog centra Centra za JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo održana je edukacija na temu Provedba “Smjernica/sheme komunikacije multisektorskog postupanja u iznenadnim, kriznim događajima u odgojno-obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo“.

Vlada Kantona Sarajevo je u maju ove godine zadužila resorna ministarstva da realizuju izradu šeme multisektorskog odgovora na krizni događaj, a među kojima je bilo i Ministarstvo zdravstva KS.

Edukacija je bila obavezna za sve psihologe i socijalne radnike svih centara za mentalno zdravlje u JUDZKS. Prisutnima su se obratili Abel Baltić, generalni direktor JU DZKS, te Enis Hasanović, ministar zdravstva KS, čime su istakli značaj uloge Centra za mentalno zdravlje kako u kriznim situacijama tako i općenito u zaštiti mentalnog zdravlja populacije.

JUDZKS, kao najveća ustanova primarne zdravstvene zaštite, u čijem sastavu djeluju i centri za mentalno zdravlje, je prepoznata kao značajan resor u prevenciji i zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih, a Ministarstvo zdravstva je s tim razlogom uključilo ovu ustanovu u izradu dokumenata i realizaciju spomenute odluke Vlade

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU