Održana karate škola u Javnoj ustanovi “Dječji vrtić” Vitez

U proteklih mjesec dana, predstavnici karate kluba “Mladost” Vitez su održali  karate prezentacije i treninge u Javnoj ustanovi “Dječji  vrtić”  Vitez.

Po dvije prezentacije su održane i  u osnovnim školama.

Koordinator i prezentator projekta je bila Bektaš Zenira  dok je praktični dio predvodio trener Adilović Aldin sa karate reprezentativkama i to juniorskom Pavlović Teom, kadetskom Dominikom Maleš i pionirskom Adilović Zahrom.

Prezentacijama u osnovnim školama prisustvovao je i trener Peskić Harun.

Ativnosti su bile vezane za  projekat “Karateom do zdravlja” i “Mala škola karatea”, a fokus je bio na djeci predškolskog uzrasta kao i djeci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

Karate klub „MLADOST“ Vitez ovim projektom želi podići svijest o važnosti sporta za razvoj djeteta predškolske i školske dobi, samopouzdanja, jačanje motorike i koordinacije pokreta što je od velikog  značaja za pravilan psihofizički razvoj.

Upravo iz tog razloga u karate klubu “MLADOST” Vitez posebnu pažnju  dajemo odabiru i usavršavanju stručnog kadra koji redovno ide na seminare za sticanje znanja, te trenerskih i majstorskih zvanja.

Ovim putem se zahvaljujemo  direktorici vrtića LJiljani Pranjković-Kovač kao i kompletnom osoblju vrtića te naravno djeci koja su nas svaki put dočekali s radošču i s osmjesima .

Također se zahvaljujemo direktorici osnovne škole “Dubravica” Vitez Olgi Krezić, direktoru osnovne škole “Vitez”  Vitez Arminu Imamoviću, direktorici osnovne škole “Vitez” Slavici Šerbetić i direktoru osnovne škole “Dubravica”Vitez- Preočica  Salihu Zlotrgu  kao i svim učiteljima i učiteljicama navedenih škola.

održana karate škola u javnoj ustanovi “dječji vrtić” vitez
održana karate škola u javnoj ustanovi “dječji vrtić” vitez
održana karate škola u javnoj ustanovi “dječji vrtić” vitez

www.radiovitez.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU