Održana redovna sjednica FERK-a

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK danas je na redovitoj sjednici donijela odluku da postotak obveznog udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije koji su obvezni preuzeti svi opskrbljivači koji opskrbljuju krajnje kupce u Federaciji BiH i kvalificirani kupci koji uvoze električnu energiju za vlastite potrebe za 2021. godinu iznosi 10,50%.

Odluka će biti objavljena na internetskoj stranici, kao i u Službenim novinama Federacije BiH.

Izdana je dozvola za rad za proizvodnju električne energijepodnositelju zahtjevaIMK „KULA“ d.o.o. Gradačac, i to za tri proizvodna objekta solarne fotonaponske elektrane na području općine Gradačac.

Podnositelji zahtjeva:Sole mio vl. Goran Marić iz Prozora-Rame, SE ELEKTRONIK vl. Prnjavorac Nezir iz Tešnja, JAL – ENERGY vl. Jozo Bejić iz Usore, Sfe RAŽIŠĆE vl. Mato Marušić, iz Prozora-Rame dobilisu FERK-ovu dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE.

Nadalje. gospodarskom društvu TIOIL d.o.o. Stara Bila, Vitez postojeća dozvola za rad (licencija) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izmijenjena je i dopunjena novim transportnim jedinicama.

Osim toga, na današnjoj sjednici donesena su i tri rješenja po žalbama kupaca na akte koje je donijelo JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

FERK je također donio i Odluku o privremenoj regulatornoj naknadi kojim se utvrđuje visina, način i dinamika plaćanja privremene regulatorne naknade za imatelje dozvola za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti i imatelja dozvole za rad Operatora za OIEiEK za 2021. godinu.Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena na oglasnoj ploči i internetskoj stranici FERK-a, a izreka odluke i u Službenim novinama Federacije BiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU