Održana sjednica Kriznog štaba KS: Neće se uvoditi restriktivnije mjere

Održana je sjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS je stava da trenutna epidemiološka situacija ne nalaže uvođenje restriktivnijih mjera. Građani se pozivaju na oprez te se preporučuje vakcinacija protiv COVID-19, provjetravanje zatvorenih prostorija, prakticiranje dobre higijene (pranje ruku, prekrivanje nosa i usta pri kašljanju i kihanju) i nošenje maski u zatvorenim prostorijama u kojima se nalazi veći broj osoba gdje se stvara gužva.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo više ne izdaje Rješenja o izolaciji, MUP KS i KUIP nisu dužni da vrše kontrolu izolacije, a brigu o pozitivnim pacijentima i praćenju njihovih simptoma nastavlja voditi nadležni porodični ljekar koji određuje bolovanje.

Napominjemo da je obavezno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema u zatvorenom prostoru i uz poštivanje razmaka od minimalno dva metra u svim zdravstvenim ustanovama, bez obzira na oblik vlasništva

Nastava u školama će se odvijati nesmetano. Preporuka štaba je da se maske nose u javnom prijevozu.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU