Održana sjednica Organizacionog odbora “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu”

U zgradi općine Bugojno održana je 1. sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu”, koja će se 25. februara 2022. godine održati u Bugojnu.

 Sjednicom Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” presjedavao je  u ime predsjednika Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” Bojana Domića, kantonalnog ministra obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta savjetnik ministra Ivan Sajević. Sjednici su prisustvovali  potpredsjednica  Federacije BiH i manifestacije Melika Mahmutbegović, u ulozi domaćina manifestacije načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, načelnik Općine Busovača Asim Mekić, načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo, načelnik Općine Jajce Edin Hozan, načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević, ministar u Vladi SBK/KSB Amir Šečibović, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović i istaknuti sportski radnici koji su kroz duži vremenski period dali svoj doprinos razvoju sporta na prostoru SBK/KSB i Bosne Hercegovine.

Predsjednik Sportskog saveza SBKKSB  Mirsad Ibrišimbegović istaknuo je da je manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona ” jedna od najznačajnijih manifestacija na prostoru Kantona i očekuje da će ovo biti jedna od najbolje organizovanih do sada. Naš Kanton ima državne, balkanske, evropske prvake i mnogobrojne talente koji naprono rade sa svojim trenerima tokom cijele godine uz mukotrpan rad sportskih radnicka koji stvaraju uslove za odvijanje trenažnih procesa i takmičenja.

Savjetnik resornog ministra Bojana Domića,Ivan Sajević, naglasio, kako je manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona ” vrhunac godine u oblasti sporta za takmičare, trenere i sportske radnike. Čestitao je Sportskom savezu SBK/KSB na organizaciji ove tradicionalne manifestacije. Ivan Sajević se osvrnuo u svome izlaganju na planirana sredstva za sport Budžetom SBK/KSB koja za ovu godinu iznose  1,1 milion KM što je nakon dužeg vremena u zakonskim okvirima jer Zakonom o sportu SBK/KSB definisano je da se za sport izdvaja 0,5% od ukupno planiranih sredstava Budžeta SBK/KSB.

Prisutne članove Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” pozdravila je potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović ističući svoje zadovoljtsvo u radu i organizaciji ove značajne manifestacije a svojim prisustvom potvrdila da daje nesebičnu podršku sportistima i sportskim ekipama.

Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić u svojstvu domaćina pozdravio je prisutne itičući činjenicu da je Bugojno grad sporta što dokazuju i uspjesi bogojanskih sportista kao i da je Bugojno prošle godine bilo domačin izbora najboljih sportista Bosne i Hercegovine a ove godine i najboljih sportista Kantona.

 Na čelu Žirija/Ocjenjivačkog suda  ovogodišnje manifestacije je Vlatko Glavaš, proslavljeni BH nogometni reprezentativac i trener, koji je izrazio zadovoljstvo što će se jedna ovako značajna manifestacija održati u rodnom gradu, te što su sve odluke o nagradama pojedincima i ekipama donesene jednoglasno. 

 Potpisano je i generalno sponzorstvo sa preduzećem “Swis Gastro“ Bugojno. Potpise na ugovor su stavili Mirsad Ibrišimbegović ispred Sportskog saveza SBK i vlasnik preduzeća „Swis Gastro“ Davor Ivoš.  Manifestaciju kao i prethodnih godina podržava platinasti sponzor “N1-brand koji osvaja” dok tehničku podršku daje KSC “Bugojno” koji je sa svim svojim kapacitetima stavio se na raspolaganje organizatorima.

Na prijedlog načelnika Općine Busovača Asima Mekića donesen je zaključak da se izvrši analiza finansiranja sporta na Kantonu i raspodjela prema lokalnim zajednicama kao i izdvajanja lokalnih zajednica za sport .  Manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu” održat će se 25. februara  2022. godine u bugojanskom restoranu „Olimpik“ s početkom u 18,00 sati uz bogat kulturno-umjetnički program.  

održana sjednica organizacionog odbora "izbor najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
održana sjednica organizacionog odbora "izbor najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
održana sjednica organizacionog odbora "izbor najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
održana sjednica organizacionog odbora "izbor najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
održana sjednica organizacionog odbora "izbor najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
održana sjednica organizacionog odbora "izbor najboljeg sportiste kantona za 2021. godinu"
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU