Održana uvodna sesija projekta Liderstvo u oblati zdravlja i zaštite na radu

Jučer je u prostorijama ArcelorMittal Zenica je održana uvodna sesija projekta Liderstvo u oblasti zdravlja i zaštite na radu, u saradnji sa DSS+ međunarodnom konsultantskom firmom, globalnim liderom za unapređenje i razvoj zaštite na radu.

Implementacija se odvija na nivou segmenta ArcelorMittal Evropa, sa trogodišnjim planom za implementaciju i odvija se na cijelom evropskom području gdje ArcelorMittal Evropa posluje.

U ArcelorMittal Zenica, zvanični početak Projekta je planiran za 30. oktobar 2023. sa trajanjem od šest mjeseci u departmentu Čeličana, kao prvim proizvodnim pogonom koji je obuhvaćen. Plan je da Projekt traje do kraja 2025., te će kroz ovaj period biti obuhvaćeni svi proizvodni pogoni.

Cilj Projekta je da se poboljšaju liderske vještine i kompetencije koje će osigurati održivost i kontinuitet sistema Zdravlja i zaštite na radu, a samim tim i poboljšanje proizvodnih performansi.

Projekt su predstavili članovi DDS+ tima: Adrien David de Sauzea, DSS+ projekt menadžer za Evropu i Alaksandar Pašić, DSS+ trener, zajedno sa direktorom Departmenta zdravlje i zaštita na radu, Asmirom Helvidom. Interni treneri u okviru Projekta su Elma Subo-Bajramović i Kenan Kundalić, ArcelorMittal Zenica.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU