Održano Državno prvenstvo frizera u Bosni i Hercegovini

Savez frizera u BiH organizirao je Otvoreno državno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine u nedjelju u Zenici, na kojem je Zorica Knežević postala državna prvakinja u ženskoj modnoj disciplini.

Više od tisuću sudionika okupilo se u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici, potvrdivši da je ovo državno prvenstvo najvažniji i najmasovniji frizerski događaj u BiH. Osnovni cilj ovogodišnjeg prvenstva bio je promovirati frizersku struku u turbulentnim ekonomskim prilikama – izjavio je predsjednik Saveza frizera u BiH Sanin Fazlić za Fenu.

Novi trendovi u frizerstvu predstavljeni su na ovogodišnjem prvenstvu, istovremeno promovirajući frizere koji su pokazali posvećenost prema educiranju i praćenju trendova.

Frizeri koji su članovi klubova unutar Saveza frizera u BiH imali su pravo sudjelovanja, ali ove godine pravo na natjecanje kroz Open Category imali su svi frizeri, bez obzira na članstvo.

Savez frizera u BiH dugogodišnji je član OMC Hairworld, krovne svjetske frizerske organizacije koja okuplja frizerske saveze iz 136 zemalja širom svijeta.

OMC će organizirati Svjetsko prvenstvo frizera tradicionalno u Parizu, gdje će se iz BiH natjecati, između ostalih, Zorica Knežević – potvrdio je Fazlić nakon natjecanja.

Objava Održano Državno prvenstvo frizera BiH pojavila se prvi puta na Radio Vitez.

Izvor: ( www.radiovitez.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU