Oduzeto vozilo 23-godišnjem vozaču iz Ilijaša: Vozio bez položenog vozačkog, ima gotovo 16 hiljada KM neplaćenih kazni

Na raskrsnici ulica Igmanska i Ahmeda Rizve, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća jučer su u 02:10 sati kontrolisali putničko motorno vozilo VW Jetta, vlasništvo A. Dž., a kojim je upravljao N. A. (23), rođen u Sarajevu, nastanjen u Ilijašu.

Vozač je višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, vozio je bez položenog vozačkog ispita i ima čak gotovo 16 hiljada KM neplaćenih kazni…

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 15.783,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja“, navedeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Od 23-godišnjaka je privremeno oduzeto predmetno vozilo i deponovano na Depou za privremeno oduzeta vozila u Reljevu.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

The post Oduzeto vozilo 23-godišnjem vozaču iz Ilijaša: Vozio bez položenog vozačkog, ima gotovo 16 hiljada KM neplaćenih kazni appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU