Oglasili se iz Općine Stari Grad o pronađenom oružju u njihovim prostorijama

Općina Stari Grad oglasila se povodom FUP-ove akcije u kojoj je pronađeno oružje u njihovim prostorijama.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani građani,

imajući u vidu da se posljednjih dana u medijima plasiraju neprovjerene i nepotpune informacije o oružju pronađenom u Općini Stari Grad Sarajevo, a koje mogu izazvati nemir kod građana, kao i samih uposlenika Općine Stari Grad Sarajevo, s ciljem objektivnog informisanja, iznosimo sljedeće:

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevo, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova – pripadnici Federalne uprave policije, izvršili su u petak 13.10.2023. godine pretres u prostorijama Općine Stari Grad Sarajevo.

-Pretres je izvršen u prostorijama koje je Općina Stari Grad Sarajevo dodijelila u zakup Udruženju “Klub za praktično streljaštvo i taktički trening Point”.

-Općina Stari Grad Sarajevo nije imala pristup ovim prostorijama, kao što nema pristup ni ostalim poslovnim prostorima izdatim u zakup. Ulaz u prostorije, kao i izuzimanje zaplijenjenih predmeta i dokumentacije, policijskim službenicima Federalne uprave policije omogućili su korisnici prostora, a ne Općina Stari Grad Sarajevo.

-Međusobna prava i obaveze Općine Stari Grad Sarajevo sa korisnikom prostora (streljačkim klubom), regulisani su ugovorom o zakupu po osnovu neposredne dodjele, a koji je zaključen 2022. godine.

-Nažalost, širenjem dezinformacija i pogrešnim interpretacijama o nabavci oružja i navodnom naoružavanju Općine, bespotrebno se širi panika i izaziva nemir, a što nije u interesu građana i dodatno doprinosi ionako narušenom ugledu ovog organa uprave.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU