Okerić: Određenim strukturama nije odgovaralo ono što Čengić radi, moguće da je zato došlo do ovoga

Gost Sarajevske špice bio Elvedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS.

Bačena je bomba na kuću načelnika Općine Stari Grad, Irfana Čengića, a evo šta je predsjedavajući kazao o tome.

-Osuđujem takav čin bacanja eksplozivne naprave na porodičnu kuću Irfana Čengića i naravno koristim priliku da mu dam punu podršku, i njemu i većini u Općinskom vijeću Stari Grad koji su prethodnih nekoliko mjeseci pokrenuli aktivnosti koje određenim strukturama u našem društvu ne odgovaraju. Prije svega, tu je jedan bolji odnos prema javnom dobru, a to je da se određene javne površine vrate Općini Stari Grad, te je moguće da je to jedan od razloga zbog čega je došlo do ovoga – istakao je Okerić.

Dodao je da se nada da će se poduzeti potrebne mjere kako bi se rasvjetlio ovaj nemili događaj.

Razgovarali smo i o hitnoj sjednici Skupštine KS koja je održana u petak.

-Nekoliko vezanih događaja i incidenata u našem gradu opravdano je uznemirilo javnost. Ono što je Kolegij Skupštine KS tražio od nadležnih institucija i resornih ministarstava da nam dostave informaciju o njihovim aktivnostima koje provode kada je u pitanju preventivni i represivni radij, njihov odnos prema sprečavanju kriminaliteta u KS – kazao je Okerić.

-Kolegij Skupštine KS je dobio te informacije, zakazali smo hitnu sjednicu. Ono što smo mogli vidjeti u uvodnim napomenama da zaista MUP i Uprava policije rad ejedan dobar posao i da poduzimaju dosta aktivnosti s kojima javnost nije upoznata, a to je prisutnost policije na terenu, kapacitiranje policajaca u KS kada je pitanju kupovina i nabavka opreme i drugih materijalno tehničkih sredstava koji im omogućavaju efikasnost obavljanja njihovih poslova – pojašnjava Okerić.

Čitavo gostovanje pogledajte u videu.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU