Oko 2.500 učenika proslavilo „Dan dječije radosti“ na Vilsu

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i „Dana dječije radosti“, Općina Novo Sarajevo organizirala je dvosatni veseli program na Vilsonovom šetalištu za učenike od II do V razreda novosarajevskih osnovnih škola, saopćeno je iz Novog Sarajeva.

Oko 2.500 mališana preplavilo je prostor ispred bine kod Zemaljskog muzeja i uz pjesmu i smijeh uživalo u bogatom kulturno-umjetničkom programu nakon kojeg su im podijeljeni paketići zdrave hrane proizvedene u našoj zemlji.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštivanja prava djeteta, promoviranja zdrave ishrane i kupovine domaćih proizvoda.

„Ono što je Općina Novo Sarajevo htjela uraditi jeste da uveliča dječiju nedjelju na način gdje ćemo sve učenike i nastavnike okupiti na jednom mjestu. Željeli smo djecu počastiti paketićima zdrave hrane koja će im omogućiti pravilan rast i razvoj kroz promociju bh. proizvođača“ rekao je načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović.

Učenici OŠ „Hrasno“ izveli su plesnu tačku uz kompoziciju „Sreća je tu“, a potom uputili značajne poruke svojim prijateljima iz klupa o Dječijoj nedjelji, radosti i sreći.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU