Okončan 5. Međunarodni šahovski turnir Travnik-open 2019 BH Telecom / Efim Muratović nadmoćno pobjednik! (FOTO)

Na 5. međunarodnom turniru “Travnik open 2019 BH Telecom”, koji je završen u nedjelju, prvo mjesto sa šest bodova iz sedam partija osvojio je Efim Muratović iz Goražda te tako postao prvi šahist s dva naslova pobjednika travničkog turnira.

Drugo mjesto pripalo je Mostarcu Atifu Dumporu, koji je tako nakon zlata prošle, te bronce iz 2017. godine, upotpunio zbirku medalja iz Travnika, a jednak broj bodova kao Dumpor (5,5) osvojila su i dva igrača iz Tuzle Enes Trumić i Sabahudin Buljubašić.

Listu igrača s pet bodova predvodi najbolji travnički šahist Smail Dautović, kojega slijede dvojica mladih igrača, Marko Lipovčić i Leon Bojo.

Specijalne nagrade u rejting grupi 0-1999 pripale su Adinu Tatareviću, Amiru Ćehiću i domaćem predstavniku Amiru Gapi, dok su u grupi 2000-2199 najuspješniji bili Ermin Sinanović, Vahdet Patković i Predrag Barišić.

Najbolja šahistkinja bila je Jelena Tomić, najbolji kadet Sanjin Čulum, a član Šahovskog kluba Travnik van redovnih nagrada Ivan Rajić, priopćeno je iz Šahovskog kluba Travnik.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i g. Vahidinu Omanoviću, koji je donirao 10 knjiga za mlade šahiste, te na kraju koristimo priliku da pohvalimo odličnu igru koju su prikazali mladi šahisti Škole šaha ŠK Travnik, Mijo Kovač, Mehmed Topoljak, Nejla Čaušević, Sajra Dedić, Miralem i Lamija Ganić i koji su iskoristili ovu veliku priliku da demonstriraju naučeno, dodaju organizatori.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU