Okrugli stol povodom usvajanja zakona o znakovnom jeziku u SBK

Usklopu Nacionalne kampanje podizanja svijesti „Ne tiče me se“ projekta EMPOWER kojeg provodi Caritas Bosne i Hercegovine s partnerima, a financira Europska unija, Udruženje gluhih i nagluhih Bugojno i Udruženje za djecu i osobe s posebnim potrebama „Leptir“ Bugojno su održali okrugli stol u Bugojnu.

Zakon o znakovnom jeziku u Srednjobosanskom kantonu je usvojen 2022. godine. Cilj ovoga događaja bio je informiranje organizacija osoba s invaliditetom, naročito udruženje gluhih i nagluhih ove regije, kao i predstavnika vlasti, javnih institucija, te građana o važnosti primjene usvojenog zakona, njegovim odredbama, obvezama ali i velikim mogućnostima koje će poboljšati kvalitetu života gluhim i nagluhim osobama u svakodnevnim aktivnostima i ostvarivanju njihovih prava.

Okrugli stolovi na istu temu će se održati i u općinama Gornji Vakuf – Uskoplje, Donji Vakuf, te općini Travnik.

Projekt „EMPOWER – Osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom“ financira Europska unija, a provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” iz Mostara, Udruženjem za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK “Fenix” iz Tuzle, Udrugom “ProReha” iz Sarajeva i Savezom slijepih Republike Srpske.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU