U nedelju 12.januara sa pripremama za proljeni dio prvenstva krenula je ekipa NK Stupčanica iz Olova, član druge lige FBiH-centar. Ovaj tim koji je bio hit jesenjeg prvenstva i najefikasnija ekipa u ligi (44 postignuta zgoditka op.au.) prvi dio sezone, iako je debitant u ovoj ligi, završio je na visokom, trećem mjestu sa 29 osvojenih bodova i uz pozitivnu gol razliku od plus 20 golova (44:24).

Da u ovom klubu razmišljaju dugoročno i na vrijeme dokaz je i ovako ran početak priprema, jer još ni mnoge Premijer i prvoligaške ekipe nisu startale sa pripremama za nastavak sezone. Jučerašnjem prvom treningu, koji je održan u sportskoj dvorani u Olovu, šefu Ahmetu Degirmendžiću javilo se dvadesetak igrača, a osim onih koji su jesenas svojim igrama oduševljavali ljubitelje nogometa na svim stadionima gdje su igrali, bilo je i novih imena (Semir Mašić, Mirza Selimović, Aziz Sulejmanović, Senad Selimović). Prvi čovjek Olovske „svetinje“, predsjednik kluba Semir Degirmendžić pozdravio je sve prisutne igrače i trenere, zaželio im dosta uspjeha u nastavku sezone i obečao svu neophodnu „logistiku“ za što bolje igre i rezultate u drugom dijelu prvenstva.

O planovima za nastavak prvenstva, ambicijama, željama rekao nam je, između ostalog: „Svi u našem klubu svjesni smo težine zadatka koji nas očekuje u nastavku prvenstva koje počinje sredinom marta.Želimo što spremniji dočekati start, svi igrači na koje stručni štab računa imaće odgovarajuću podršku uprave kluba. Planiramo otići za desetak dana na mini zimske pripreme, u poznatu vazdušnu banju SRC Ajdinovići u blizini Olova, a gdje će igrači imati optimalne uslove za što bolju fizičku spremu i teška iskušenja koja slijede u nastavku sezone. Mi nemamo nikakav imperativ rezultata i plasmana ali želimo da naši igrači u svakom meču pruže maksimum znanja,borbenosti, htijenja…i svojom igrom zadovoljimo sve ljubitelje nogometa na svim terenima, a posebno naše vjerne i vatrene navijače.“

Šef stručnog štaba, sjajni strateg sa bogatim i neprocijenjivim igračkim i trenerskim iskustvom, 84-godišnji Ahmet Degirmendžić, o početku priprema, test utakmicama, igračkom kadru, atmosferi u timu rekao nam je sljedeće:

„NK Stupčanica nikada pod mojim vodstvom neće ništa prepuštati slučaju. Da je to tako, dokaz je i ovo prvo okupljanje na kome su se odazvali svi igrači iz jesenje sezone, a tu je sa nama i par novih igrača koji bi trebali zaoštriti konkurenciju za prvih jedanaest. Radićemo u sali u Olovu, na plastici na pomoćnom terenu Visokom i na planini ,i to radimo pet puta sedmično, jedan trening dnevno a pauze su srijedom i subotom. Što se tiče igračkog kadra planiramo još samo dovesti jednog golgetera, zbog odlaska našeg sjajnog Muniba Karahmetovića u Bešiktaš koji odlazi za koji dan u Tursku. Planiramo odigrati pet, šest test utakmica sa ekipama iz Premier lige i prvoligašima, a prvu takvu utakmicu igramo 22. januara u Visokom protiv Premijerligaša, ekipe NK Mladost iz Doboja kod Kaknja. Na svim tim utakmicama svi igrači dobiće priliku da pokažu svoj potencijal, a na travnjak će samo najbolji i najspremniji, jer nikome nije zagarantovano mjesto među prvih jedanaest. Iza kluba stoji agilna uprava koja sigurno neće dozvoliti bilo kakav nedostatak optimalnih uslova za rad, a na igračima je da to opravdaju na terenu svojim igrama i rezultatima.“

Najbolji strijelac lige, rasni golgeter Fijad Mehanović koji je jesenas postigao čak 21 pogodak, o početku priprema i nastavku prvenstva, rekao je sljedeće: ”Ispred nas su nova iskušenja, dokazivanja i ekipe koje će sigurno željeti da protiv nas odigraju najbolje i najborbenije. No, svi u našem kolektivu smo svjesni toga i zato od prvog treninga krečemo jako, žestoko, marljivo samo sa jednom željom-da u proljeće budemo još bolji, efikasniji i učinkovitiji. Moja je želja da nastavim golgeterski niz i u proljeće, ali najvažniji je tim i ostvareni rezultati ekipe, a ja vjerujem da imamo kvalitet za još bolje rezultate.”

Piše: Rešad Mamela

Loading..
ChatBot

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o