21.6 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  Oni koji su imali “akciju” noć prije produktivniji na poslu

  Istraživanje je objavljeno u Jorunal of Management, a autori su znanstvenici sa Sveučilišta Washington i Oregon. Proučavali su seksualne navike zaposlenika koji su u braku, a otkrili su kako oni koji se češće seksaju imaju i bolje rezultate na poslu idućeg dana.

  “Zdrava veza s čestim seksualnim odnosima će pomoći zaposlenicima da budu sretni i angažiraniji u poslu, što pozitivno utječe na zaposlenike kao i na samu organizaciju u kojoj rade”, rekao je Keith Leavitt, profesor na sveučilištu i stručnjak za upravljanje.

  Istraživanje je pratilo 159 oženjenih parova kroz period od dva tjedna, a svaki dan su trebali ispuniti kratki upitnik. Rezultati su pokazali kako su oni koji su se seksali noć prije bili i boljeg raspoloženja, ali i produktivniji na poslu, piše vecernji.ba

  Ovo je tako jer seks podiže raspoloženje jer ispušta hormone dopamin i oksitocin, čije se prednosti osjećaju i 24 sata nakon, što znači i idućeg dana na poslu. “Radi se o podsjetniku da seks ima društvene, emotivne i psihološke učinke i važno je da postane prioritet. Pronađite vremena za seks”, rekao je Levitt za Reader’s Digest.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU