Online aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Pandemija virusa korone koja je proglašena u prethodnoj sedmici onemogućila je rad pozorišta i kulturnih ustanova, te je time obustavljen i rad kulturnih radnika i umjetnika.

Bosansko narodno pozorište Zenica u svojoj jubilarnoj sezoni u kojoj slavi 70 godina od početka institucionalnog rada, odlučilo je svoj rad nastaviti prezentovati putem online platformi i društvenih mreža i time priuštiti pozorišni program u kojem će pozorišna publika moći uživati iz svojih domova.

Tokom kriznog stanja u Bosni i Hercegovini i Zeničko-dobojskom kantonu, Bosansko narodno pozorište Zenica će sedmično, na svom Youtube kanalu, dopuštati gledanje predstava iz prethodnih sezona.

Bosansko narodno pozorište Zenica počinje praksu online gledanja predstava u vrijeme izolacije već sutra, 20. marta na Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade sa predstavom u produkciji Dječije omladinske i lutkarske scene BNP-a „Crvenkapica na zrnu graška“ prema tekstu Jirija Streda i u režiji Miroljuba Mijatovića. Predstava je premijerno izvedena 12. aprila 2014. godine. Predstava će biti dostupna na Youtube kanalu sutra u 11 sati i link će biti dostupan za gledanje 24 sati.

Druga predstava na online repertoaru, „Novi siroti mali hrčki“ prema tekstu Gorana Mihića, u režiji Gorana Bulajića će biti dostupna na Youtube kanalu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u subotu, 21. marta u 19.30 sati. Predstava je premijerno izvedena 9. aprila 2007. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Link za gledanje će biti dostupan 24 sata.

Već u nedjelju, 22. marta, u stalnom terminu igranja predstava za djecu, u 11 sati će biti podijeljen Youtube link predstave „Put po svijetu“ rađene prema tekstu Todeta Nikoletića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava je premijerno izvedena 20. decembra 2008. godine, a link ove predstave će također biti dostupan na Youtube kanalu 24 sata. Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen i na Facebook i na Instagram profilu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, kao i na web stranici www.bnp.ba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU