Online pustolovina u Petrijevoj zdjelici

Jeste li čuli za planetarno popularnu online igricu Agar.io? Moguće da niste pa ćemo je predstaviti. Osim toga, posebno ćemo se osvrnuti i na verziju igrice za našu regiju, s prigodnim nazivom Agar Balkan. Pročitajte u nastavku neke zanimljive detalje u vezi igrice, našu recenziju i zanimljive poteze koje možete iskoristiti.

Predstavimo igricu Agar

Agar.io je popularna multiplayer online igrica koju je kreirao brazilski programer Matheus Valadares. Igrači kontroliraju jedan ili više kružnih objekata (predstavljaju stanice mikroorganizma) po mapi koja je zamišljena kao Petrijeva zdjelica. Cilj u igrici je postići što je moguće veću masu papajući agar i stanice koje su manje od vaše. Dok to radite, trebate izbjegavati stanice koje su veće od vaše, da ne budete pojedeni. Svaki igrač započinje igru s jednom stanicom, ali se stanica može podijeliti u više manjih, ako ste postigli određenu masu. Naziv igrice dolazi od želatinaste tvari koja služi u laboratorijima, za razvoj bakterija i mikroorganizama za promatranje.

Kritike nakon samog puštanja igrice u javnost nisu bile najbolje. Većinom su negativne kritike išle u smjeru jednostavnosti ove igrice, načina natjecanja i kontrole za vrijeme igranja. Kako to često bude slučaj, posljednju riječ ima publika pa je Agar igrica u kratko vrijeme postigla svjetsku slavu. Društvene mreže, preporuke i dobre reakcije publike dovele su igricu u sami vrh u svojoj niši. Igrica je postigla značajan uspjeh i već se u prvoj godini spominje kao najpopularnija web i mobilna igrica u svijetu.

Steam verzija igrice Agar najavljena je sredinom 2015.godine, ali nikada nije realizirana. Suprotno tome, mobilna verzija, za iOS i Android je puštena u 07. mjesecu 2015. godine, u suradnji s kompanijom Miniclip.

Prije nego krenemo s pisanjem o verziji Agar Balkan, spomenut ćemo neke zanimljivosti u vezi ove igrice.

Tijek igranja i cilj

Cilj je voditi svog lika „stanicu“ po Petrijevoj zdjelici i papati agar koji se nasumično pojavljuje, kao i druge manje stanice. Za vrijeme dok uspješno jedete druge stanice i agar, vaša stanica raste i povećava masu. Kako se masa povećava, brzina kretanja i manevarske sposobnosti opadaju. Istovremeno, dok se vi trudite jesti agar i manje stanice, trebate izbjegavati stanice koje su veće od vaše i koje vas žele pojesti. To je to, jednostavno, a opet jako uzbudljivo, napeto i nadasve zarazno.

Igranje u internet pregledniku trenutno podržava pet načina igranja: FFA (Free-For-All), Battle Royale, Teams, Experimental i Party.

Mobilna verzija igrice podržava: FFA, Rush Mode, i Battle Royale.

Igrač može mijenjati izgled svoje stanice s nekim opisom, frazom, simbolima ili prilagođenom bojom. Spomenuli smo već, što je veća masa vaše stanice to se stanica sporije kreće. Vremenom, stanica će polako gubiti na masi.

Igrači mogu podijeliti svoju stanicu u dvije, i jedna od njih će krenuti u smjeru kursora kada igrač pritisne tipku „space“. Ovo možete koristiti kao napad na drugu stanicu, ili da izbjegnete stanicu koja vam se približava i želi vas pojesti.

Podijeljene stanice mogu se opet spojiti u jednu veću, ako igrač sam pojede jednu od dvije stanice. Zanimljiva mogućnost koja će dobro poslužiti: Igrač može osloboditi dio svoje mase da bi nahranio drugu stanicu. Ova radnja se koristi kada igrate u timu i želite pomoći svom suigraču.

Razvoj Agar igrice

Zašto je Agar Balkan toliko popularna online igrica? Pa zbog društvenog načina igranja i dinamike koja radi jednostavno i opet jako zabavno. Da vidimo kako se igrica razvila, prije nego se pojavila u našoj regiji.

Devetnaestogodišnji Matheus Valadares je autor igrice koju spominjemo, a pisao ju je u C++ i JavaScript programskim jezicima. Igricu je razvio u par dana i pustio u opticaj bez da je nazvao nekim imenom. Nakon kratkog vremena, anonimni igrač je predložio ime Agar.io, budući da su domene cell.io i druge slične već bile zauzete. Kako se igrica razvijala, sve je veći broj ljudi uživao igrajući ju. Autor je dodavao nove mogućnosti u originalnu igru i radio na različitim načinima igranja. Već tjedan dana nakon puštanja u javnost, Agar.io je dobio zeleno svjetlo od platforme Steam, dok je autor već planirao nove mogućnosti. Na žalost, Greenlight program je ugašen pa su ti planovi zaustavljeni.

Datuma 24.04.2015.godine, Miniclip je pustio mobilnu verziju igrice Agar.io za iOS i Android.

Agar.io brojke i popularnost

Danas mnogi uživaju igrajući Agar Balkan verziju igrice, ne znajući kako je sve krenulo. Još ćemo malo o brojkama i popularnosti na globalnoj razini. Kada sve pročitate, sigurno ćete poželjeti zaigrati Agar Balkan. Čak i ako do sada niste znali za ovu igricu, povući će vas znatiželja i potražit ćete ju na internetu.

agar.io igrica

Unatoč lošim kritikama na početku, u kratko vrijeme Agar.io igrica doživljava strelovit uspon i postaje jedna od najpopularnijih igrica danas. Smatramo to i više nego dobrim razlogom da uvidimo kvalitetu jedne tako jednostavne igrice.

Dvije društvene platforme: Twitch i YouTube, u najvećoj mjeri su doprinijele velikom uspjehu ove igrice.

Zanimljivo je spomenuti: agar.io stranica (za igranje u pregledniku) je prema Alexa rangiranju došla među prvih 1.000 najposjećenijih web stranica, a mobina verzija igrice je preuzeta više od 10 milijuna već u prvim tjednima nakon predstavljanja. Igrica Agar.io je preuzeta 113 milijuna puta do 12. mjeseca 2016. godine.

Tijekom 2015.godine, Agar.io je bila najtraženija igrica na servisu Google Play. Pojam Agar.io je u 2016.godini bio drugi najtraženiji pojam na Google tražilici u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ima tu još dosta zanimljivih brojki, a sve idu u prilog ovoj igrici. Nećemo vas previše gnjaviti statistikama, možemo samo preporučiti da zaigrate Agar Balkan.

Sami se uvjerite u kvalitetu ove igrice. Bez obzira na jednostavan način igranja, igrica Agar.io je jako zanimljiva, natjecateljski dinamična i laka za savladati. Da skratite vrijeme, možete igricu instalirati na mobilni uređaj, i zaigrati gdje god se nalazite.

Agar Balkan

Na početku smo rekli da je agar.io planetarno popularna igrica. Vremenom se pojavila i na serverima naše regije pa danas i mi možemo igrati Agar Balkan. Veliki broj igrača s našeg područja igraju svakodnevno, a mogućnosti prilagođavanja svog lika samo dodatno obogaćuju ovu igricu. Užitak igranja s vašim opisom lika, dodavanjem svoje boje ili zastave dodatno će potaknuti natjecateljski duh. Brzina igranja ovisi najviše o vašoj brzini veze, jer se server koji pokreće igricu nalazi u blizini.

online pustolovina u petrijevoj zdjelici
agar.rs

Zaigrajte i uvjerite se u kvalitetu ove igrice.

Agar.io možete igrati s desktop ili prijenosnog računala, u internet pregledniku. Jednostavno pokrenite link i odaberite opcije za prijavu. Zaigrajte agar.rs verziju koja okuplja zajednicu igrača s područja Hrvatske i zemalja iz regije. Provjerite koliko ste dobar „virus“ i koliko velika može biti vaša stanica.

Osim igranja u internet pregledniku, svakako instalirajte iOS ili Android verziju na pametni telefon. Igrajte agar u pokretu, gdje god se nalazili. Odlično će poslužiti da skratite vrijeme, dok čekate ili jednostavno imate viška vremena.

Agar Balkan postoji već duže vremena, ali još uvijek ima mjesta za nove igrače. Pridružite se agar zajednici naše regije, igrajte i ostvarite nove kontakte. Igrica je sama po sebi zabavna i dovoljan razlog za prijavu. Mogućnost novih upoznavanja dodatni je bonus koji vas očekuje. Jednom kada krenete s igrom i uvjerite se u kvalitetu, teško ćete prekinuti svoj niz igranja. Testirajte svoje reflekse, reakcije i poteze mišem ili prstima (ako dodirujete zaslon pametnog telefona), i provjerite koji rezultat možete ostvariti.

Zaključak za kraj

Zanimljivo je istaknuti da je ovako popularnu igricu izradio devetnaestogodišnjak, sam i bez velikih alata koje koriste kompanije videoigara. Igrica je jednostavna, lagana za savladati, a opet jako privlačna. Prve kritike, nakon pojavljivanja igrice padaju u zaborav jer je publika oduševljeno prihvatila agar.io i danas je jedna od najpopularnijih igrica koje postoje. Ako ste osoba koja ne voli zahtjevne video igrice od par gigabajta, koje se sporo učitavaju i zahtijevaju veliki napor prilikom igranja, isprobajte Agar Balkan. Tako jednostavna igrica može vam pružiti sate i sate zadovoljstva u igranju i druženju sa drugim takmičarima.

Najbolje od svega, čitava radnja igranja se odvija u jednoj Petrijevoj posudi. Tko bi i pomislio da toliko zadovoljstva možemo pronaći u malenoj staklenoj zdjelici iz laboratorija?

Agar Balkan možete zaigrati s nasumično odabranim trenutnim korisničkim imenom, ali svakako savjetujemo da napravite svoj profil na ovoj platformi. Jednom kada ste napravili profil, dobit ćete dodatne opcije da učinite igricu još boljom i prilagođenu prema vašem ukusu.

Možete dati svoj osobni karakter liku s kojim igrate, urediti skin i sačuvati ga za ubuduće. Kada imate profil, možete komunicirati s drugim igračima, dijeliti savjete, sudjelovati u raspravama i naravno igrati zajedno ili protiv drugog tima. Igrači koji se registriraju mogu naravno pratiti svoje rezultate, kao i rezultate drugih registriranih igrača. Svaka igra bilježi prvo mjesto, i niz drugih osvojenih pozicija. Takav način poziva igrače na što aktivniju igru i postizanje što boljih rezultata kada igraju. Svi bi željeli doći na popis TOP 10 Agar Balkan igrača. Da bi igranje bilo što zabavnije, pa i druženje, na raspolaganju imate Chat za komunikaciju u realnom vremenu. Družite se, igrajte i osvajajte što veći broj bodova. Jednom kada zaigrate igricu Agar.rs, teško ćete prestati igrati.

Jednostavno je nekada najbolje

Sjetimo se PacMan igrice, Tetrisa i ostalih. I danas će se mnogi odlučiti skratiti vrijeme baš na starim naslovima koje smo spomenuli. Sve su to jednostavne ali opet jako popularne igrice. Agar Balkan je online akcijska igrica, jednostavnog pristupa sa direktnom kontrolom svog lika. Opet, toliko je zarazna da će vam se uvući pod kožu. Tko zna, možda se za 15-20 godina budemo prisjećali ove igrice kao što se danas prisjećamo igrice Tetris.

geek.hr/clanak/agar-balkan-online-pustolovina-u-petrijevoj-zdjelici/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU