Općina Centar: Ugradnja nove LED rasvjete u pet ulica

Nakon provedene procedure odabira najpovoljnijeg ponuđača, načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, zajedno s direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“, Adisom Bešlićem, potpisao je ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji javne rasvjete na nekoliko lokacija na području općine Centar.

Radnici preduzeća „Park“ počeli su s postavljanjem rasvjetnih tijela sa novom LED tehnologijom na području Mjesne zajednice „Crni vrh – Gorica“. U Odobašinoj ulici u toku je ugradnja 18 novih rasvjetnih tijela, dok je u Kalemovoj i Tepebašinoj ulici u toku ugradnja po 11 rasvjetnih tijela. Nova LED rasvjeta ugrađuje se i duž Ulice Gorica (8 svjetiljki), te u Goruši gdje je planirana ugradnja dva nova rasvjetna tijela. 

U ime Općine Centar potrebnu proceduru za realizaciju ovog projekta su provele Služba za prostorno uređenje i investicije, te Odsjek za javne nabavke Općine Centar. Ugradnja novih LED rasvjetnih tijela predstavlja nastavak projekta povećanja energetske efikasnosti na području Centra, jer ova tijela manje troše električnu energiju, manje je zagrijavanje i negativni uticaj na okoliš, te je dulji vijek trajanja. U konačnici LED rasvjetna tijela daju puno bolju svjetlost što povećava aspekt sigurnosti.

Izvor: Općina Centar

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU