-14.3 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Općina Kakanj omogućila da izvode iz matičnih knjiga građani dobiju na kućnu adresu u BiH i inostranstvu

  Putuju podaci, a ne građani, Općina Kakanj omogućila da izvode iz matičnih knjiga građani dobiju na kućnu adresu u BiH i inostranstvu

  Lica koja borave u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu, a čije se matične knjige vode na području Federacije BiH, izvode iz matičnih knjiga, uvjerenje o državljanstvu, vjenčani list ili uvjerenje o slobodnom bračnom stanju sada mogu dobiti i putem elektronskog obrasca „E-Matičar Općine Kakanj koji se može pronaći na službenoj web-stranici Općine Kakanj www.kakanj.gov.ba.

  - Oglašavanje -

  Uz popunjen elektronski obrazac potrebno je priložiti skenirani/fotografisani dokument sa slikom (lična karta/pasoš) radi identifikacije podnosioca zahtjeva.

  Nakon prijema zahtjeva, operater Matičnog ureda Općine Kakanj provjerava da li se traženi podaci nalaze u evidenciji Općine Kakanj i šalje podnosiocu zahtjeva e-mail s instrukcijom za plaćanje usluge.

  Traženi dokumenti će biti dostavljeni putem pošte, a pošiljke će se slati preporučeno s dostavnicom na adresu naznačenu u zahtjevu.


  Plaćanje ove usluge će se vršiti putem banke uz instrukcije za uplate iz inostranstva ili iz Bosne i Hercegovine. U cijenu zahtjeva dokumenta je uračunata administrativna taksa, troškovi dostave i provizija banke.


  Objavljujemo i kraći izvod iz cjenovnika. Na primjer, ukoliko se nalazite u BiH i trebate Izvod iz matične knjige rođenih (rodni list), plaćate 3 + 5 KM = 8 KM.


  Ukoliko se nalazite u inostranstvu Izvod iz matične knjige rođenih – međunarodni rodni list plaćate: 10 KM + 10 KM = 20,00 KM (obračanuto po kursu eura na dan uplate).


  Ukoliko se nalazite u BiH i treba vam Izvod iz matične knjige rođenih (rodni list) s Apostille pečatom, plaćate: 3,00 + 5,00 KM + 10,00 KM = 18,00 KM.


  Ukoliko u inostranstvu trebate Izvod iz matične knjige rođenih – međunarodni rodni list s apostille pečatom, plaćate: 10,00 + 10,00 KM + 10,00 KM = 30,00 KM (obračanuto po kursu eura na dan uplate)  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO