Općina Kreševo potpisala ugovor o rekontsrukciji ceste vrijedan skoro 300 tisuća KM


Načelnik općine Kreševo, Renato Pejak i predstavnica Ceste Company d.o.o. Kiseljak, Karnela Franković  potpisali su ugovor vrijedan 290.160,00 KM s uračunatim PDV-om za projekt sanacije klizišta i rekonstrukcije te asfaltiranja puta Crnićki Kamenik.

Ceste Company d.o.o. Kiseljak su bili najpovoljniji ponuditelji u postupku Javne nabave.

Glavni cilj ovog projekta je sanacija klizišta koje predstavlja opasnost za lokalnu zajednicu te rekonstrukcija i asfaltiranje puta koji povezuje Crniće i Crnićki Kamenik.

Planirano je detaljno rješavanje klizišta te rekonstrukcija puta uz ugradnju slivnika kako bi se osigurala stabilnost i siguran prolaz vozila.

Načelnik Pejak izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom, istaknuvši važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu. “Ova investicija ne samo da će poboljšati sigurnost ove prometnice, već će također olakšati svakodnevni život naših građana”, rekao je Pejak.

Općina Kreševo je sredstva za ovaj projekt s 80.000,00 KM osigurala iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja, 25.000,00 KM iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova ŽSB, 30.000,00 Eura iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske, a 106.000,00 KM je Općina Kreševo osigurala iz vlastitih sredstava. Ostatak sredstava od 21.000,00 KM će Općina osigurati do kraja radova.

Potpisivanju ugovora su nazočili vijećnici i mještani Crnića i Rakove Noge, koji su kroz Općinsko vijeće snažno podržali ovaj i ostale razvojne projekte.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU