Općina Novi Travnik i općina Ravne na Koroškem potpisale sporazum o suradnji!


Načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo zajedno sa izaslanstvom naše Općine potpisao je danas sporazum o suradnji sa slovenskom Općinom Ravne na Koroškem. Uz načelnika Tomaža Rožena potpisivanju je nazočio i dožupan Andrej Erjavc te veleposlanik Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Damijan Sedar..

Izaslanstvo naše Općine pored načelnika činili su njegov pomoćnik Jasmin Skopljak i Nela Levarda, voditeljica odjela za društvene djelatnosti. Podsjećamo, prošle godine Novi Travnik ljubazno je ugostio Puhački orkestar Željezare Ravne iz ove općine, a prilikom čega su već zamišljali mogućnost suradnje glazbenih škola ovih dvaju općina. Suradnja se odvija i na gospodarskom planu u suradnji sa SIJ Metal Ravne d.o.o.

općina novi travnik i općina ravne na koroškem potpisale sporazum o suradnji! općina novi travnik i općina ravne na koroškem potpisale sporazum o suradnji! općina novi travnik i općina ravne na koroškem potpisale sporazum o suradnji! općina novi travnik i općina ravne na koroškem potpisale sporazum o suradnji!

“Današnje potpisivanje svečanog sporazuma o suradnji simbolizira našu predanost integraciji, dijalogu i zajedničkom radu za bolju budućnost naših građana i cijele lokalne zajednice. Vjerujemo da ćemo razmjenom iskustava, ideja, sporta, glazbe i kulture ojačati međusobne odnose i stvoriti plodno tlo za zajedničke projekte i inicijative. U kratkom vremenu posjeta izaslanstva Ravnama u Koruškoj nastojat ćemo im predstaviti našu tradiciju, povijest, bogatu baštinu, prirodne datosti te goste uvjeriti koruškom gostoljubivošću.” priopćeno je iz slovenske općine.

Na neformalnoj svečanosti na sopran saksofonu svirao je i Marko Petek, član Puhačkog orkestra Željezare Ravne.Bratimljenje gradova je projekt namijenjen povezivanju općina iz različitih zemalja i na taj način razmjenjuju iskustva, pomažu jedni drugima i razmjenjuju primjere dobre prakse.

općina novi travnik i općina ravne na koroškem potpisale sporazum o suradnji! općina novi travnik i općina ravne na koroškem potpisale sporazum o suradnji! općina novi travnik i općina ravne na koroškem potpisale sporazum o suradnji!

Općine se mogu međusobno povezivati iz više razloga: kultura, turizam, sport, lokalni razvoj, umjetnost, mladi, društvene aktivnosti međukulturalni dijalog i poštivanje različitosti uvijek su naglašeni.Naši Novotravnićani posjetili su Korušku središnju knjižnicu dr. Franca Sušnika gdje su predvođeni ravnateljem Aljažom Verhovnikom razmijenili poklone u vidu knjiga.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU