Općina Novi Travnik objavila Javni poziv za OCD/NVO

Općina Novi Travnik raspisal je Javni poziv za sve organizacije civilnog društva /nevladine organizacije da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima općine Novi Travnik iz sljedećih prioritetnih oblasti: 

Podrška mladima, Projekti neformalne edukacije za mlade, Projekti prevencije ovisnosti, maloljetničkog nasilja, delikvencije i nasilja u porodicim Projekat podrške izradi publikacija za mlade informativnog karaktera o subjektima koji dodjeljuju stipendije, izboru obrazovanja srednjih škola i studija, Projekti koji imaju za cilj povećanje omladinskog aktivizma, Obrazovanje, Projekti koji imaju za cilj organizovanje radionica edukativnog sadržaja (informatički, kursevi stranih jezika, likovne umjetnosti, fotografije i slično), Projekti saradnje među školama kroz zajedničke aktivnosti učenika, Sport, Podrška sportskim manifestacijama u cilju unapređenje sporta u lokalnoj zajednici, Kultura, Projekti za manifestacije kulturno-umjetničkog i zabavnog karaktera, Projekti očuvanja kulturne baštine i zaštite spomenika kulture, Obilježavanje značajnih datuma (lokalnih i drugih nivoa), Zaštita okoliša, Edukacija, podizanje svijesti i obuka o zaštiti okoliša i Projekti zaštite i unapređenja životne sredine.

Iznos sredstava za odobrene projekte iznosit će maksimalno 3.000,00 KM (.

Općina zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa financijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi  ne zadovoljavaju zadate kriterije. Dužina trajanja svakog projekta može biti od  3 do 6 mjeseci. Izabrani projekti  moraju da se  provedu u periodu od 15. 06.2021. do  31.12.2021.godine.

Sve zainteresirane organizacije detaljne informacije o uvjetima za apliciranje i kriterijima za financiranje projekata mogu pronaći u smjernicama za podnositelje projekta u okviru javnog poziva koji mogu preuzeti na web stranici Općine Novi Travnik.

Rok za predaju aplikacija je 12.05.2021.godine.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU