Općina Novo Sarajevo: Radionica – Bolnica za plišane igračke

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović posjetio je vrtić „Rosica“ gdje je održana radionica pod nazivom „Bolnica za plišane igračke“.

Nakon uspješnih radionica u vrtićima “Mašnica” i “Zvončić” ova vesela bolnica omogućila je mališanima iz vrtića „Rosica“ da se oslobode straha od „bijelih mantila“, te da postanu pravi mali doktori dok se zabavljaju i uče o važnosti brige o vlastitom zdravlju.

Djeca su razgovarala sa doktorom/edukatorom i kroz igru stekla znanje o važnosti zdravog načina života, dobili su informacije o tome šta se dešava tokom posjeta doktoru. Uz pomoć igračaka simulirali su medicinske postupke poput davanja injekcija, mjerenja temperature, stavljanja gipsa.

Projekat „Bolnica za plišane igračke“ provodi se u partnerstvu Centra razvojnih inicijativa (CRI) i Bosanskohercegovačkog medicinskog studentskog udruženja (BoHeMSA), a uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Projekat traje osam mjeseci s predviđenim budžetom od 11.200 KM. Obuhvatit će 200 djece iz vrtića na teritoriju općine Novo Sarajevo u dobi od 3 do 7 godina.www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU