Općina Stari Grad povećala đačke stipendije, objavljen javni poziv

Općina Stari Grad Sarajevo raspisala je danas tri javna poziva za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2023/24.godini. Priliku za stipendiranje dobit će nadareni učenici i studenti, učenici i studenti iz porodica boračke populacije, te učenici koji su se opredijelili za izučavanje starih zanata i deficitarnih zanimanja.

Općina Stari Grad Sarajevo na ovaj način nastavlja sa ulaganjem u obrazovanje mladih i nadarenih učenika i studenata, te im pruža značajnu podršku u vidu mjesečnog stipendiranja, u narednih devet mjeseci.

Značajno je istaći i da su stipendije za učenike i studente u Starom Gradu od prošle godine uvećane, pa tako mjesečne stipendije za učenike iznose 150 KM, za studente 200 KM, a za one koji izučavaju stare, deficitarne zanate također 200 KM.

Podsjećamo, u školskoj/akademskoj 2022/23. godini Općina Stari Grad Sarajevo stipendirala je 389 učenika i studenata, za što je iz budžeta izdvojeno više od 600.000 KM.

Svi javni pozivi za stipendiranje učenika i studenata iz Starog Grada otvoreni su narednih 15 dana, a detaljnije informacije se mogu dobiti u nadležnim službama: Služba za obrazovanje, kulturu i sport (033/282-324 i 282-365) i Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu (033/282-372). Detalji javnih poziva mogu se pronaći na općinskoj web stranici www.starigrad.ba (javni pozivi, konkursi i oglasi).

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU