Oprez, poledica i ugažen snijeg na kolovozu

Ugaženog snijega ili poledice na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima, pa se vozači pozivaju na oprezniju vožnju.

Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Kupres-Bugojno, Vlasenica-Han Pijesak i Posušje-Jablanica.

Dodatne poteškoće u zapadnim krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu gdje je kolovoz suh.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU