OPREZNO SA MLIJEKOM Nemojte ga piti s ovim namirnicama jer možete napraviti haos u organizmu

Kafa

Pijete li kafu da se razbudite i osvježite? Ukoliko je tako, odustanite od kapućina i kafe sa mlijekom jer proteini neutrališu kofein. Zato ujutru sipajte sebi espreso, a piće sa dodatkom mlijeka uzimajte samo ako želite da se zadovoljite svojim omiljenim ukusom.

Čaj

Mlijeko takođe smanjuje okrepljujuće dejstvo čaja, kao i antioksidativnu funkciju, tako da dobijate manje koristi nego što biste mogli.

Pecivo

Mnogima je pecivo sa mlijekom omiljeni doručak. Međutim, pekarski proizvodi sadrže fitate – supstance koje ometaju apsorpciju kalcijuma. Dakle, ako ih kombinujete sa mlijekom, nećete dobiti ovu korisnu supstancu.

Povrće

Svaka druga odrasla osoba pati od blagog stepena nedostatka laktoze – nedostatka enzima potrebnog za razgradnju mliječnog šećera. Obično se to ne manifestuje na bilo koji način, ali ako pijete mlijeko sa hranom koja izaziva stvaranje gasova, onda se ne može izbjeći nadimanje i dijareja. Dakle, ako jedete svježe povrće, nikada ga ne kombinujte sa mlijekom, piše Stil

OPREZNO SA MLIJEKOM Nemojte ga piti s ovim namirnicama jer možete napraviti haos u organizmu appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU