OPŠ i PB “Zlatni ljiljan” Zenica: E moja državo, kome smo mi ostavljeni na milost i nemilost

opš i pb “zlatni ljiljan” zenica: e moja državo, kome smo mi ostavljeni na milost i nemilost

Svjedoci smo ovih dana o ideji podjele Bosne i Hercegovine. Ne želimo da se obraćamo drugim narodima nego želimo da se obratimo samo Bošnjacima. Za porodice šehida i poginulih boraca rat i borba nikad nisu prestali, navodi se u saopštenju Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” Zenica.

Naša borba svih ovih godina je kontinuirano trajala, rješavanjem jednog problema, imali smo odmah drugi. Godine tuge, bola i očaja samo su nam donijeli bolesti, nesigurnost i očaj. Nismo mogli ni da odbolujemo svoje sinove i muževe, jer smo imali jetime koji nisu ni upamtili lica svojih očeva, a pogotovo da znaju šta je OTAC. Kako jedno dijete može da prestane biti dijete svoga oca. Čuj, nismo znali da kada se neke godine napune da dijete nije dijete. Dijete je dijete svome roditelju uvijek i zauvijek, niti su bitne godine niti status udata ili oženjen. Ali eto u našoj divnoj Bosni i Hercegovini i ova podjela ima.

Kada žele neke poene i bodove da sakupljaju preko nas i tada na sva usta pričaju o nama i načinima kako da se nama pomogne, jer ipak smo ostavljeni državi u amanet od strane najhrabrijih, najboljih i najčasnijih sinova naše Bosne i Hercegovine.

E moja državo, kome smo mi ostavljeni na milost i nemilost.

Tamam kada smo mislili evo malo da odahnemo imamo krov nad glavom i neka primanja od mizernih 300,00-400,00 KM, što je za nas bilo elhamdulillah, osjetili smo mržnju. Mrzili su nas jer kako kažu ,,uzeli smo sve od države“. I dan danas ne znamo šta je to sve, jer smo apsolutni gubitnici, dok plate naših lidera iz dana u dan samo dobijaju po koju nulu i novi paušal. Nismo mogli da razmišljamo o tome kada smo morali da se brinemo o djeci i njihovom odgoju i školovanju. Pa nam i to krenuše uređivat jer nama je puno 400,00 KM.

Životi naših šehida, pripadnika AR BiH nisu bitni. Nije bitna sloboda Bosne i Hercegovine, život nije bitan, krv nije bitna.

Temelj Bosne i Hercegovine su šehidi i Armija BiH i predali vam slobodnu Bosnu i Hercegovinu.

U ovoj lijepoj Bosni i Hercegovini bitna je pozicija Zbog pozicije i fotelje prodali ste sve. Prodali ste šehide, prodali ste slobodu, prodali ste državu, prodali ste tradiciju, prodali ste djecu i sve ono što jedna država znači i predstavlja.

Bošnjački lideri, svakodnevno smo svjedoci laži, nadmetanja, korupcije, mita, ubistava  u državi. Zavidni ste, pakosni, oholi i sebični.

Stid nas je ispred vas za sva ova dešavanja u Bosni i Hercegovini. Stidimo se vaše mržnje, vaše korupcije, vaših materijalnih slabosti zbog kojih ste sve nas u ovoj državi doveli na stub stida i srama. Da, dobro ste čuli, stidimo se, jer mi najbolje znamo šta je stid, poštenje i čast.

Jadan narod koji nema državu. To vidimo sa narodom koji je došao nama i luta po Bosni i Hercegovini.

U svoj zavadi vašoj niste ni primjetili šta se našoj, vama dragoj Bosni i Hercegovini priprema. Bošnjaci su odbranili Bosnu i Hercegovinu, a vi ste je prodali.

NIJE OVO VAŠA DRŽAVA,

OVO JE NAŠA DRŽAVA. NAŠA, NAS NAJVEĆIH GUBITNIKA U OVOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI.

Predsjednica U/O OPŠ i PB “Zlatni ljiljan” Zenica Husejnagić Nihada 

 Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU