Ovoga vikenda na programu su mečevi predposljednjeg kola u prvenstvu Druge lige FBiH-centar,a koji donose nekoliko zanimljivih i neizvjesnih mečeva.

Jedan od njih se igra u subotu u Vogošći na stadionu „Hakija Mršo“ a u kome domaćin NK Moščanica čeka najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva,ekipu NK Stupčanica iz Olova.

Poslije sjajne igre i pobjede u prošlom kolu protiv Žepča (3:0 op.aut.) sada su sve misli u taboru nogometnih „pjesnika“ iz Olova okrenute ka Vogošči i susretu sa čvrstom ekipom Moščanice. Cijelu sedmicu igrači Stupčanice marljivo su trenirali i izvršavali sve zamisli svog šefa, izuzetnog stručnjaka Ahmeta Degirmendžića, koji iako u devetoj deceniji života sjajno vodi svoj tim. Ono što raduje sve u taboru ekipe iz Olova je činjenica da nema kažnjenih, a van stroja je samo povrijeđeni Mahovac,i to daje dodatnu snagu i sigurnost pred ovaj neizvjestan meč.

Svi igrači koji su u rosteru pred ovaj meč (Ahmedspahić, Karamović, Hadžiabdić, Mehanović, Avdibašić, Biogradlija, Bešlija…) svjesni su da ih čeka neugodan rival koji u svojim redovima ima par dobrih igrača (Tafoli,Dizdarević,Joldo,Hodžić,Mešić…) i da domaćin može biti dostojan rival svakom protivniku. No,uz sav respekt i poštovanje svog protivnika,u taboru Stupčanice su svjesni svog kvaliteta i zato sa optimizom očekuju ovo gostovanje. Dvostruki strijelac protiv Žepča Munib Karahmetović, munjeviti brzonogi napadač, pred meč u ime saigrača, kaže: “Znamo da nas čeka kvalitetan domaćin koji će sigurno pokušati na sve načine da dođe do bodova u ovom bitnom meču za njih. Poznato je da domaćin igra veoma dobro na svom travnjaku, ali mi u svaki meč ulazimo sa željom da ostvarimo povoljan rezultat ,a tako će biti i sada. Atmosfera u klubu je sjajna, svi smo motivisani, želimo odigrati meč koji će oduševiti sve ljubitelje nogometa koji budu na stadionu. Nismo opterećeni rezultatom,idemo se nadigravati,biti bolji i efikasniji od svog rivala. Sigurno da borbenost,htijenje,požrtvovanje neće ni ovoga puta izostati. Uz nas će biti naši vjerni navijači koji će sigurno u velikom broju doći da nas bodre, a sa njima smo uvjek spremni pružiti svoj maksimum. Biti će ovo meč za nogometne gurmane, u kome će najviše profitirati svi ljubitelji nogometa koji dođu na tribine stadiona u Vogošći.”

Autor: Rešad MAMELA

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o