25 C
Sarajevo
Utorak, 28 lipnja, 2022

  OPUŠTENA ATMOSFERA/ Federica Mogherini domaćin radne večere sa partnerima zapadnog Balkana

  Visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini u utorak je upriličila radnu večeru sa čelnicima partnera sa zapadnog Balkana.

  Visoka predstavnica i čelnici sa zapadnog Balkana razmijenili su svoja viđenja odnosa između EU i zapadnog Balkana, kao i dešavanja u regiji. Izrazili su žaljenje u vezi sa odlukom Evropskog vijeća o neotvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, te su se složili da EU integracija zapadnog Balkana nastavlja biti ključnim strateškim ciljem u zajedničkom interesu Evropske unije i regije.

  U ovom kontekstu, visoka predstavnica i čelnici sa zapadnog Balkana razgovarali su o tome šta se zajednički uradilo i postiglo u proteklih pet godina. Također su se osvrnuli i na zajedničke predstojeće izazove.

  Partneri sa zapadnog Balkana potvrdili su svoje snažno opredjeljenje EU perspektivi, reformama koje ona podrazumijeva, prvenstveno i najvažnije u korist građana, kao i regionalnoj saradnji i dobrim susjedskim odnosima, saopćeno je iz Delegacije EU i Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU