6.6 C
Sarajevo
Nedjelja, 24 listopada, 2021

Goražde domaćin 15. Međunarodnog memorijalnog turnira „Alija Izetbegović“

Petnaesti Međunarodni memorijalni malonogometni turnir „Alija Izetbegović“ ove godine bit će održan u Goraždu.

Po riječima ministra za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edina Aganovića, organizatori  turnira koji se održava u različitim gradovovima BiH u čast prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, su Savez demobilisanih boraca Federacije BiH i Udruženje demobilisanih boraca Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

– Praksa je da se turnir svake godine održava u drugom gradu i drago nam je da smo mi domaćini po drugi put. Već je održan i prvi sastanak Organizacionog odbora na čijem je čelu premijerka BPK-a Aida Obuća i dogovorene su naredne aktivnosti  – kazao je Aganović.

Dodao je da će turnir u Goraždu biti odigran u okviru obilježavanja 18. septembra Dana prvog oslobođenja Goražda, Dana BPK i Grada Goražde.

– Naša ideja je da to simbolično bude sastavni dio programa u periodu od 21 do 23. septembra. Učestvovat će 22 ekipe iz Hrvatske, Slovenije a svoj dolazak najavila je i jedna ekipa iz turskog grada Kayseri. Za razliku od prethodnih turnira, ove godine učestvovat će i dvije ženske ekipe obzirom da mi imamo ženski klub – precizirao je Aganović.

Pojasnio je da je planirano učešće po osam ekipa seniora, veterana, četiri mlađe selekcije predpionira i dvije ženske ekipe.

- Oglašavanje -

Sve utakmice 15.međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira  „Alija Izetbegović“ bit će odigrane u gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

(FENA)


0 0 Glasovi
Rejting članka
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima