Osam stranaka usaglasilo tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u BiH

Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove Generacije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu su danas usaglasili tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Pojašnjeno je da su saglasnost na tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini dali organi stranaka, te su ga predsjednici svih navedenih stranaka danas i potpisali.

Uime NES-a i SBiH, kao grupacije koja zajedno nastupa, potpis je stavio Nermin Ogrešević, a SBiH bi trebala u narednim danima verificirati sporazum na svojim organima. Također, verifikacija se očekuje i od organa partije Za nove generacije.

Demokratska fronta je također pozvana da budu dio te grupacije.

Sporazumom je, između ostalog, predviđen zajednički nastup u svim pregovorima sa drugim političkim subjektima – potencijalnim partnerima u formiranju parlamentarnih većina.

Također, potpisnici su se obavezali i na što skorije usaglašavanje zajedničkog programskog dokumenta sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim nivoima, saopćeno je iz SDP-a.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU