Osiguravajuća društva donirala 45.000 KM klinikama u Sarajevu, Mostaru i Tuzli

Udruženje društava za osiguranje u Federaciji BiH, kao predstavnik osiguravajućih kuća  koja posluju u Federaciji BiH, doniralo je neophodna novčana sredstva za nabavku medicinske zaštitne opreme za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar i Univerzitetski klinički centar Tuzla. Navedena sredstva su iskorištena za nabavku zaštitne opreme za medicinsko osoblje u tri kliničke bolnice u borbi protiv širenja pandemije virusa Covid-19.

“Zdravstveni radnici su najizloženija kategorija stanovništva u jeku pandemije novog virusa i svaka pomoć ljekarima, medicinskim tehničarima i drugom osoblju je u ovom momentu dragocjena. Osiguravajuća društva u BiH, kao dio društveno odgovornog poslovnog sektora, pomogla su u ovom momentu ali će i dalje nastaviti pomagati djelatnike u zdravstvu u cijeloj BiH. Kriza sa kojom se suočavamo neće biti kratkog vijeka i svi trebamo pokazati maksimalnu međusobnu solidarnost, a najviše sa onima koji daju najveći doprinos zaštiti zdravlja svih nas”, naglasio je Ermin Čengić, generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH.

On je istakao da je industrija osiguranja u ovoj donatorskoj akciji iskazala veliki stepen jedinstva i želje da nastave biti jedan od potpornih stubova društva, dodajući da su novčana sredstva u iznosu od 45.000 KM zajednički donirali: ASA osiguranje, Vienna osiguranje, Adriatic osiguranje, Aura osiguranje, Bosna Reosiguranje, Camelija osiguranje, Croatia osiguranje, Drina osiguranje, Euroherc osiguranje, Euros osiguranje, Mikrofin osiguranje, Premium osiguranje, Sarajevo osiguranje, Triglav osiguranje, Uniqa osiguranje i Wiener osiguranje.

radiosarajevo

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU